Arrenca "Som energia", la primera cooperativa de consum d'energies renovables


Aquest dissabte es constituirà oficialment la cooperativa Som Energia, amb la intenció d'aplegar milers de petits inversors en energies renovables. A més d'oferir energia verda als seus socis, la cooperativa també vol desenvolupar projectes per a la seva producció. L'acte, que se celebrarà a la Casa de Cultura de Girona, es podrà seguir en directe a través del web de Som Energia. Una inicicativa sorgida d'un grup de persones vinculades al Parc Tecnologic de la Universitat de Girona que ja compta amb més de 300 socis.

'Catalunya es una zona sostenible i respectuosa amb el medi ambient, per generar una força imparable a partir de la suma de petits inversors' defensen els promotors de la cooperativa, la previsió més modesta dels quals és aconseguir 1.100 membres els primers dos anys, 1.000 al 2013 i 1.500 socis anuals a partir del 2014. Es vol, per tant, reunir a milers de persones amb el desig d'invertir i proveir-se d'energies renovables, aquest socis haurien d'invertir uns 100 euros cadascun que permetrien engengar diversos projectes, com ara una planta de biogàs, una instal·lació fotovoltaica o un molí de vent.


Ser soci de Som Energia implica ser co-propietari i tots els membres tenen igual vot, cal fer un únic dipòsit de 100 euros. Els promotors asseguren una transferència sense massa esforç des del proveïdor energètic actual en cada cas.

La cooperativa neix a Girona perquè es va formar a principis d'aquest any per un grup d'(ex) alumnes i professors de la Universitat de Girona.

Més informació: Som Energia


També al Facebook

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article