La majoria d'ofertes de llum i gas que es troben al mercat lliure són més cares que la TUR

També les combinades de llum i gas, entre les que només algunes tenen un estalvi que oscil.la entre l'1'4% i el 2'3 %


L'organització de consumidors Facua ha fet un estudi comparatiu de les ofertes que es poden trobar actualment al mercat lliure, tan de llum com de gas. Les conclusions constaten que les companyies no ofereixen encara preus prou interessants com empenyer l'usuari a entrar al mercat lliure. Fins i tot en les que darrerament són més publicitades: les combinacions de gas i llum. En aquest cas, de les 10 companyies consultades per Facua, només 4 proposen tarifes en les que l'usuari estalvia un insignificant 1'4% fins un 2'3%, mentre que la resta, ofereixen preus fins un 8'3% més cares que les que regula el Ministeri d'Indústria.

L'organització de consumidors ha analitzat 24 ofertes: 7 de llum, 7 de gas  i 10 de combinats de gas i electricitat que anuncien Endesa, EOn, Iberdrola,, Gas Natural Fenosa i Hidrocantábrico. Després de comparar els resultats, Facua considera que les companyies energètiques continuen esperant que el govern cedeixi encara més a les seves pressions i apliqui nous increments de preus, de manera que les seves ofertes acabin sent més atractives per als consumidors.

Una altra de les conclusions de l'estudi quant a contractació de gas, és que les tarifes existents en el mercat lliure tampoc no són interessants ja que, a canvi de pagar un preu més reduït que el fixat per Indústria, els usuaris estan obligats a contractar un servei de manteniment a la llar.

En el cas dels contractes més anunciats darrerament, els que combinen llum i gas, la majoria de les ofertes impliquen pagar més que amb la TUR. Segons les tarifes últim recurs regulades per Indústria, el rebut de llum i gas combinats val 81,87 euros al mes, per a consumidors d'un mitjana de 300 kWh de llum  i 700kWh de gas. Si l'usuari decideix contractar-ho amb Endesa, pagarà entre 84,56 euros o 85,34, segons l'oferta que triï. Amb Iberdrola, de les quatre ofertes per escollir, amb la més barata pagarà 80,71 euros mes, mentre que amb la més cara el preu s'incrementa fins a 88,71 euros al mes. Gas Natural Fenosa, de la seva banda, proposa tres ofertes de 85,27 euros i dues que ronden els 80 euros.

Més informació sobre tarifes



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article