Les multes de trànsit pendents es podran consultar en una web a partir de dijous


El servei de notificació de multes entra de ple a les noves tecnologies, així, les multes de trànsit pendents, tan les que provenen de la DGT com del Servei Català del Trànsit, es podran consultar a partir d'aquest dijous  en una pàgina web: el Tauler Edictal de Sancions de Trànsit (Testra). La DGT assenyala que existeixen molts conductors que no són al seu domicili a l'hora de notificar-los les sancions, pel que com a norma es publiquen al BOP i així es dóna per fet el tràmit d'informació. A partir d'ara aquesta informació que passa pels butlletins provincials serà substituïda per la que es donarà virtualment a través d'aquest portal.

Les multes que generin els ajuntaments, tenen encara dos anys de termini per adaptar-se a aquest nou sistema de publicació.

Ramon Ledesma, sotsdirector de la DGT, addueix que una de cada tres notificacions dels radas fixos ha d'anar a parar al BOP perquè no es pot fer el lliurament de la sanció en mà. Fet que deriva en embargaments de comptes bancaris per desconeixement de l'interessat.  Ledesma està convençut que quan entri en funcionament el Testra, serà més difícil no donar-se per assabentat de les multes, ja que, només introduint el DNI, qualsevol conductor sabrà si té multes pendents.

Al mateix temps que el portal, entrarà en vigor la Direcció Electrònica Vial (DEV), una bústia electrònica, obligatòria per a les empreses i opcional per als particulars, en la que es podran rebre les notificacions de trànsit i avisos per passar la ITV o recordatoris de finalització d'assegurances. Les persones que s'hi donin d'alta deixaran de rebre les notificacions per correu ordinari.

D'altra banda, les multes generades dins dels nuclis urbans no s'inclouren encara en aquest nou sistema d'informació ja que els ajuntaments tenen dos anys per adaptar-s'hi.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

DAVID NAVARRO RODRIGUEZ BARCELONA
1.

MULTAS PENDIENTES

  • 0
  • 0

Comenta aquest article