Els ramaders indignats amb l'afer de la carn amb clembuterol que denuncia Contador


Els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) demanen que es depurin responsabilitats després de la denúncia de consum de carn amb clembuterol feta per Alberto Contador. L’organització agrària recorda que a Espanya està prohibit l’ús d’aquesta substància en l’engreix de bestiar i que la traçabilitat en permet conèixer ràpidament el seu origen. L'agrupació reclama un seguiment de responsabilitats en cas que la carn hagi estat produïda a l'Estat espanyol i, en cas que hagi estat importada, que es faci una investigació urgent i es demanin responsabilitats al control fronterer, ja que mentre aquesta substància és prohibida aquí, és inconcebible que s'importi carn d'altres països que hagi estat engreixada amb clembuterol afavorint la competència deslleial.

Després que Alberto Contador hagi atribuït la presència de 50 picograms de clembuterol a les analítiques que se li han fet durant el Tour de França, l'agrupació de ramaders demana responsabilitats ja que avui l’Administració disposa de les eines per a fer-ho.

Els escenaris els que en poden presentar són els següents:

1.- Si realment la carn amb clembuterol ha estat produïda a Espanya, cal que des del Ministeri d’Agricultura es faci servir la traçabilitat (la història del bistec, des que el vedell neix fins que arriba a la carnisseria) per a conèixer qui n’ha estat el productor i que per tant es prenguin les mesures corresponents, ja que es tracta d’un acte contra la salut pública que està penat i regulat. En aquest sentit, JARC demana que es prenguin les mesures necessàries per evitar que un cas d’aquestes característiques es torni a produir.

2.-Si la carn que diu haver consumit Alberto Contador és importada, caldrà que es depurin les responsabilitats sobre aquells que tenen la obligació de fer els controls en frontera, ja que no podem permetre que mentre als productors espanyols se’ns prohibeix l’ús d’aquestes substàncies, es permeti l’entrada al mercat de carn engreixada amb clembuterol, ja que això no només es competència deslleial sinó també un engany al consumidor. En aquest sentit, l’Administració pot ser servir també la traçabilitat per a conèixer-ne la procedència i actuar en conseqüència.

3.- Si aquesta afirmació ha estat només una via d’exculpació per al ciclista, des de JARC exigim una declaració pública en aquest sentit que permeti tornar la confiança i la dignitat a un sector que dia a dia treballa per a guanyar-se la vida i ho fa seguint les regles del joc i normatives que se li imposen. Per tant no podem admetre que un atac d’aquestes característiques quedi impune.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article