El creador de la web a favor d'una Xarxa neutra


La neutralitat de la Xarxa va prenent cos com un dels bens que més caldrà defensar entre els usuaris. Si fa unes setmanes us informàvem de la creació d'un grup a Facebook per defensar la neutralitat d'Internet, ara ens arriba de diferents bandes gestos d'inquietud davant de la direcció que prenen les coses. D'una banda, s'estan fent passes per coordinar una Iniciativa Legislativa Popular a nivell estatal, que ha d'aconseguir 500.000 signatures per assolir la possibilitat de mantenir les condicions que ara prevalen en la navegació per la Xarxa.

D'altra banda, Tim Berners-Lee, el creador de la web, mostra la seva preocupació pel tema i assenyala en unes declaracions que recull El País, que tem la possibilitat que les operadores puguin primar la velocitat d'accés a uns llocs web en detriment d'altres.


Berners-Lee creu aquesta situació alteraria l'essència d'Internet. Posa d'exemple una operadora amb un lloc web de descàrrega comercial de pel.lícules podria afavorir la visita a la seva web penalitzant a les competidores amb una velocitat d'accés més lenta. Fins i tot, especula, els governs podrien arribar a penalitzar llocs web no afins a les seves tendències amb la mateixa estratègia.

Es tracta de defensar la neutralitat de la Xarxa per assolir que totes les dades que hi circulen tinguin el mateix tractament. Si aquest principi es reflectís en una normativa, s'impediria que les operadores afavorissin determinats serveis o aplicacions sobre d'altres en la seva gestió del trànsit a Internet.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article