Les operadores tenen marge per reduir fins un 40% les tarifes de telefonia


Així de contundent es manifestava Johan Andsjö, conseller delegat de Yoigo, assegurant que a l'estat espanyol hi ha falta de competència i els preus són força cars, però, en canvi, no creu que es produeixi una guerra de preus en aquest sector, "senzillament perquè les altres tres grans operadores (Telefónica, Vodafone i Orange) no volen". Andsjö afirma en unes declaracions recollides a El Economista que aquestes companyies tenen els marges suficients per baixar preus. Explica que si les tarifes es retallen entre un 30% o un 40%, els preus es col.locarien prop de la mitjana europea.

El directiu de la companyia nòrdica considera que a l'estat espanyol es paguen els preus tan alts "per tradició", no obstant, la tendència està canviant. "Des de 2007, el que han començat a valorar més els clients són les tarifes per damunt dels telèfons", argumenta.

Una altra de les possibilitats de negoci que està prenent cos en aquest sector és desplaçar l'actual model de tarifa plana per un altre de pagament per consum o amb limitació de descàrrega. Un sistema que s'està imposant als EUA i que ja aplica la britànica Telefónica O2. De seguir com fins ara, afegeix Andsjö, es corre el risc que els usuaris que tenen un consum reduït financiïn als que en fan més ús.

  Article: ElEconomista


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article