Premi al jove artesà més innovador


El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha convocat el Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2010. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el dia 2 de juliol, i la dotació del Premi és de 4.000 euros amb un accèssit de 2.000 euros, aquest últim de nova creació.

Hi poden accedir els artesans alimentaris de Catalunya que siguin menors de 40 anys i disposin del carnet d'artesà alimentari. Ha de desenvolupar la seva activitat en una empresa artesanal alimentària reconeguda per l'Administració. Es valorarà la qualitat, la bona imatge i la competitivitat de la producció.

La recerca i desenvolupament de nous productes artesans alimentaris, la incorporació de noves tècniques en l'elaboració de productes artesans i la millora de la imatge del sector a través de noves vies de comercialització són alguns dels factors que es tindran en compte. La convocatòria també tindrà en compte la recuperació i divulgació de productes artesans alimentaris tradicionals de Catalunya.

En la darrera edició, el premi va ser atorgat a Lluís Estrada, de 32 anys. Segona generació de pastissers i actualment dirigeix la Pastisseria Canal, de Barcelona. Des de fa 3 anys està impulsant un projecte de renovació, inspirat en la innovació sense deixa enrere l'herència de 40 anys d'experiència pastissera de la seva família. És promotor d’”Eat the art”, exposició efímera d’art realitzada exclusivament amb xocolata. Ha estat premiat per FICOP (Federació d’Indústries per a Confitería, Flequeria i Afines) per la seva aportació al foment de l’harmonia entre l’art i la confiteria de la xocolata.


Més informació: Convocatòria 2010

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article