10 punts d'assessorament energètic distribuïts per la ciutat de Barcelona


Del 19 al 25 de juny se celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya que pretén sensibilitzar la societat amb relació a l’estalvi, l’eficiència i la generació energètica. En el marc de La Setmana Europea de l’Energia Sostenible, diverses entitats i equipaments de Barcelona coorganitzen unes visites i activitats relacionades amb l’eficiència, l’estalvi i la sobirania energètica. Tallers que van des de com desxifrar una factura de la llum fins a com construir una petita placa solar per endur de viatge i així carregar aparells electrònics de potencia limitada. Especial atenció al recordatori dels punts d'assessorament energètic que hi ha repartits per diversos barris de la ciutat i que ofereixen atenció als usuaris perquè puguin exercir els seus drets energètics.

Un munt d'activitats s'han programat a Barcelona amb motiu de la setmana de l'Energia Sostenible, com per exemple, la que s'organitza aquest dimecres 21 de juny, a les 17 h a la Fàbrica del Sol 'Fes-te una placa solar de viatge' o com construir una petita placa solar per emportar-te-la allà on vulguis i carregar petits aparells electrònics. D'altres més enfocades a l'assessorament dels consumidors com 'Desmuntem les factures elèctriques' que es fan a diferents barris o, també la que es programa el proper 28 de juny a Sant Martí on es visitarà la promoció d'habitatge públic el barri que té una  instal·lació centralitzada de calefacció i aigua calenta sanitària amb subministrament de la xarxa de calor i fred del districte 22@, a càrrec del Patronat Municipal d’Habitatge de Barcelona.

La setmana serveix també per recordar els 10 punt d'assessorament energètic que funcionen a la ciutat. Els punts són un servei de l’Ajuntament de Barcelona que ofereixen l’atenció i la intervenció necessàries perquè les persones puguin exercir els seus drets energètics, que estan recollits a la Llei 24/2015 i que obliguen les companyies a mantenir el servei si l’impagament es produeix per manca de recursos.

 Hi ha deu punts d'assessorament energètic a la ciutat:

Nou Barris - Centre Cívic Zona Nord Carrer de Vallcivera, 14
Sant Andreu - Oficina de l’Habitatge de Sant Andreu Carrer de Joan Torras, 49
Nou Barris - Casal de Barri Verdum Carrer de Luz Casanova, 4
Ciutat Vella - Oficina de l’Habitatge de Ciutat Vella Plaça de Salvador Seguí, 13
l’Eixample - Oficina de l’Habitatge de l’Eixample Carrer d’Alí Bei, 13-15
Gràcia - Oficina de l’Habitatge de Gràcia Carrer de Francisco Giner, 14 
Horta-Guinardó - Espai Llobregós Carrer del Llobregós, 107
les Corts i Sarrià - Sant Gervasi - Oficina de l’Habitatge de les Corts Carrer del Remei, 9
Sant Martí - Oficina de l’Habitatge de Sant Martí Rambla del Poblenou, 154
Sants-Montjuïc - Oficina de l’Habitatge de Sants Carrer d’Antoni de Capmany, 23

Horari d’atenció al públic:
Dilluns, dimarts, dimecres i divendres, de 9.00 a 14.00 hores.
Dijous, de 9.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores.
Més informació a www.habitatge.barcelona o trucant al 010.

Per més informació sobre els activitats de la Setmana de l'Energia Sostenible, contacteu amb:
LA FÀBRICA DEL SOL Tel. 932 564 430 [email protected]   barcelona.cat/lafabricadelsol

A Catalunya, l’esdeveniment està organitzat per l’Institut Català d’Energia, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Girona, el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Lleida.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article