L'ocu publica una comparativa de les diferents marques d'aigua envasada del mercat

A l'hora de triar quina aigua mineral s'ajusta més a les nostres necessitats, bé siguin dietètiques, saludables o valorades ambientalment, és important que tinguem present les pautes del seu etiquetatge. L'organització de consumidors i usuaris OCU ha publicat una taula comparativa on es tenen en compte valors que poden ser del nostre interés. A banda de les qualitats organolèptiques, la comparativa ens indica, a més, algunes dades imprescindibles en l'etiquetatge, com la informació del nom de la font d'on s'extreu, que ha d'aparèixer a l'etiqueta en una mida 1,5 vegades més gran que el nom comercial, o l'obligació d'indicar el terme municipal i la província. Es dona el cas que es comercien marques que provenen de més d'un manantial o, al contrari, fonts que subministren a diverses marques.

Més del 96% de l’aigua envasada que es ven a l’estat és aigua mineral natural (d’origen subterrani, pura en origen, que mantenen sempre una composició mineral constant), però també cal saber que es comercialitza aigua de brollador (aigua d’origen subterrani, pura en origen però amb una composició mineral que pot variar) i també aigua potable preparada.

Les 10 millors

Aquesta és la llista de l’OCU de les millors aigües envasades del mercat.

1. Fuente Liviana (90 punts)

2. Veri (90 punts)

3. Agua de Beteta (90 punts)

4. Aquadeus (90 punts)

5. Solán de Cabras (89 punts)

6. Carrefour (Sierra de Segura) (89 punts)

7. Font Vella (89 punts)

8. Agua de Cuevas (88 punts)

9. Font del Regàs (88 punts)

10. La Despensa (88 punts)


En aquest enllaç podreu trobar informació detallada de l'estudi



No hi ha cap comentari

Comenta aquest article