Una cadena de supermercats francesa deixa de vendre aigua envasada


Els supermercats Biocoop, la primera cadena francesa en venda de productes ecològics i de comerç just, ha deixat de comercialitzar aigua envasada en plàstic des de principis d'any. Amb aquesta iniciativa la cadena vol fer gala del seu compromís ambiental i vol obrir camí exemplaritzant entre d'altres companyies. L'alternativa que proposa a l'aigua envasada és el consum de l'aigua de l'aixeta, segons la zona del país,  la compra d'aigua envasada en vidre retornable, o l'ús de sistemes de filtració de l'aigua que es dispensa per la xarxa.

Segons Claude Gruffat, president de la cooperativa, aquesta ha estat una decisió presa en assemblea general perquè els seus socis consideren que l'aigua envasada és un element que contamina a causa de l'ús de derivats de combustibles fòsils, bé sigui pel plàstic, bé pel transport que es fa habitualment des de l'origen fins al punt de consum. Una realitat que va en contra dels principis de Biocoop.

La cadena de supermercats compta amb 431 establiments a França i compta amb 4.500 treballadors.

Amb aquest gest, la cadena també vol encoratjar als clients perquè optin per un desenvolupament real del consum responsable.

A partir d'aquest 24 de març, Biocoop ha reforçat la iniciativa amb una campanya informativa que, a més de conscienciar sobre la importància de la reducció del consum d'aigua envasada, aporta un dispositiu que permet fer un càlcul de les ampolles que consumim de mitjana anual, i l'impacte ambiental que això representa.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article