el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Una cadena de supermercats francesa deixa de vendre aigua envasada


Campanyes Dimarts, 28 de març de 2017, a les 09:00 h
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant

Els supermercats Biocoop, la primera cadena francesa en venda de productes ecològics i de comerç just, ha deixat de comercialitzar aigua envasada en plàstic des de principis d'any. Amb aquesta iniciativa la cadena vol fer gala del seu compromís ambiental i vol obrir camí exemplaritzant entre d'altres companyies. L'alternativa que proposa a l'aigua envasada és el consum de l'aigua de l'aixeta, segons la zona del país,  la compra d'aigua envasada en vidre retornable, o l'ús de sistemes de filtració de l'aigua que es dispensa per la xarxa.Segons Claude Gruffat, president de la cooperativa, aquesta ha estat una decisió presa en assemblea general perquè els seus socis consideren que l'aigua envasada és un element que contamina a causa de l'ús de derivats de combustibles fòsils, bé sigui pel plàstic, bé pel transport que es fa habitualment des de l'origen fins al punt de consum. Una realitat que va en contra dels principis de Biocoop.

La cadena de supermercats compta amb 431 establiments a França i compta amb 4.500 treballadors.

Amb aquest gest, la cadena també vol encoratjar als clients perquè optin per un desenvolupament real del consum responsable.

A partir d'aquest 24 de març, Biocoop ha reforçat la iniciativa amb una campanya informativa que, a més de conscienciar sobre la importància de la reducció del consum d'aigua envasada, aporta un dispositiu que permet fer un càlcul de les ampolles que consumim de mitjana anual, i l'impacte ambiental que això representa.

Més informació


Lectures 3067 lectures  comentari Cap comentari


publicitatComentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web jornal.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
Previsualització

La direcció del web jornal.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
publicitat


Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter