Energia neta per a tothom! nova campanya de la UE que pretén reforçar la transició energètica


La CE presenta un paquet de mesures per mantenir la Unió Europea competitiva en un moment on la transició energètica cap a l'energia neta està canviant els mercats de l'energia a nivell global.

La Comissió vol que la Unió Europea no només s'adapti sinó que lideri la transició cap a l'energia neta. És per això que la UE s'ha compromès a reduir com a mínim un 40% les emissions de CO2 de cara al 2030, modernitzar la seva economia i crear creixement i nous llocs de treball. Les propostes que presenta la Comissió tenen tres objectius principals: donar prioritat a l'eficiència energètica, assolir el lideratge global en el sector de les energies renovables i que els consumidors en surtin beneficiats.

Segons un comunicat fet per la CE, els consumidors han de ser actors actius i centrals en els mercats energètics del futur. Els consumidors de tota la UE tindran més opcions a l'hora d'escollir ofertes i  accés a eines fiables de comparació de preus energètics. Un augment de la transparència i una millor regulació donaran més oportunitats a la societat civil d'involucrar-se en el sistema energètic i més poder de resposta a les diferents ofertes de preus. El paquet també conté mesures destinades a protegir els consumidors més vulnerables.

El paquet de propostes de la Comissió "Energia neta per a tots els europeus" està dissenyat per demostrar que la transició energètica és un sector creixent i de futur. Al 2015 les energies netes van atreure una inversió total de 300.000 milions d'euros. La Unió Europea té la capacitat de fer servir les seves polítiques de recerca, desenvolupament i innovació per convertir aquesta transició en una oportunitat industrial real. Amb la mobilització de més de 177.000 milions d'euros d'inversió pública i privada cada any a partir del 2021, aquest paquet de mesures generarà un increment de l'1% del PIB durant la propera dècada i crearà 900.000 llocs de treball.

Les propostes legislatives del paquet "Energia neta per a tots els europeus" cobreixen l'eficiència energètica, les energies renovables, el disseny del mercat d'electricitat, la seguretat del subministrament energètic i les normes per a la Unió Energètica. A més a més, les propostes de la Comissió proposa un nou camí cap a l'Ecodesign així com una estratègia per a una mobilitat connectada i automatitzada. El paquet també inclou accions per accelerar la innovació en  el sector de l'energia neta i per renovar els edificis europeus. Ofereix mesures per encoratjar la inversió pública i privada, promoure la competitivitat de la indústria de la UE i atenuar l'impacte social de la transició cap a una energia neta. Estem estudiant, a més, la manera de tenir més lideratge en tecnologia i serveis energètics nets per ajudar a països tercers amb els seus objectius energètics.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article