Un refrigerador que no necessita d'electricitat


Un recipient dissenyat per allargar la conservació dels aliments en les zones que no poden disposar d'energia. Aquesta és la idea que ha motivat Rawya Lamhar, una jove marroquina estudiant d'enginyeria en medi ambient, a dissenyar aquest recipient que ha anomenat Go Energyless i que es comercialitza per 50$. L'estri permet allargar la conservació dels aliments al llarg de 15 dies.

Rawya Lamhar, ha dissenyat aquesta nevera ecològica, a la que no li cal electricitat,  per mantenir els aliments a 6 graus en zones seques i 12 graus en zones humides, sempre i quan estigui ubicat en espais ventilats i lluny d'objectes o parets, així com del terra, per això es presenta damunt d'un peu també d'argila.

La idea va sorgir quan la jove va viatjar per  zones remotes del Marroc, lluny dels nuclis de població més importants. És el cas d'Ahedri on va veure que diabètics no tenien refrigeradors per a conservar la insulina, en no tenir accés a l'electricitat. I no només per aquests casos, si no que, va poder comprovar que la gent que vivia en aquestes zones aillades perdia una cinquena part de les verdures que compraven al mercat només perquè no tenien un lloc adequat per a conservar-les.

La jove es va associar amb dos estudiants més d'enginyeria de media ambient i van fundar l'empresa Go Energyless, ubicada a Marrakeish a principis d'aquest any.

El refrigerador ha començat a obrir-se mercat en d'altres països com EUA, França, Mèxic o Singapur, ja que ha despertat d'atracció de consumidors amb sensibilitat ambiental i que busquen una alternativa al model tradicional.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article