Una cadena sueca de farmàcies promou l'alleujament de dolor puntual a través de realitat virtual


La tecnologia de la realitat virtual s'aplica cada vegada a més camps  de la vida quotidiana de les persones. S'han fet incursions en el camp de l'educació, en la investigació industrial... Ara ens arriba des de Suècia una aplicació dirigida al sector de la salut: Happy Place. Es tracta de l'aplicació de la tecnologia de la realitat virtual com a teràpia per alleujar dolors temporals que els usuaris han d'afrontar, com dolors musculars per activitat esportiva, efectes de vacunes, dolor menstrual o els efectes de fer-se un tatuatge.

La tecnologia de realitat virtual permet reproduir l'entorn real o imaginari i la seva aplicació cada vegada té usos més específics i variats. La repercusió en el sector de la salut està augmentat notablement, bé sigui aplicat a teràpia conductual, per exemple per ajudar a superar una fòbia, teràpies esportives d'entrenament o bé en aplicacions com les que comercialitzen la cadena de farmàcies sueca Apotek Hjärtat i la botiga Oculus, anomenada Happy Place i que té la finalitat d'ajudar a alleujar els dolors puntuals. Dolors lleus vinculats als efectes que té, per exemple, la implantació d'un tatuatge, els menstruals o els produïts al llarg de l'embaràç, els efectes d'una vacuna durant les primeres hores de ser subministrada, etc.

Aquest mètode complimentaria els tractaments farmacèutics tradicionals. Per qui tingui la curiositat de saber en què consisteix en aquest enllaç pot consultar una demo.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article