El Mercat de la Terra de Poble Sec organitza un dinar d'aprofitament aquest dissabte


El 22 d’octubre, el Mercat de la Terra d'Slow Food Barcelona que se celebra setmanalment al barri del Poble Sec, en col·laboració amb Espai Ambiental com a membre de la Plataforma d'Aprofitament dels Aliments, organitzen un dinar d’aprofitament. Un àpat se suma a la llista d’àpats populars contra el malbaratament alimentari a la ciutat de Barcelona, com els Dinars de Sobrats, el Gran Dinar Barcelona o l’Assaig General.

El Mercat de la Terra ens serveix com a marc per un acte contra el malbaratament alimentari, ja que part de la solució al problema del malbaratament alimentari és crear un model alimentari de qualitat, accessible a tothom i amb productes de proximitat.

Els promotors de l'àpat solidari  recorden que cada any, només a Catalunya, malbaratem més de 240 mil tones d’aliments. Una quantitat encara superior es perd també en el sector de la producció i processament dels aliments.

Les entitats consideren que cal impulsar iniciatives destinades a visualitzar el problema i modificar tant els hàbits de consum com la manera de comercialitzar els aliments: menjar fresc, de qualitat, amb cadenes curtes i de proximitat ha de suposar també menys malbaratament.

L’origen dels aliments aprofitats: l’espigolada

El proper dissabte es prepararà un dinar a partir d’aliments espigolats: recollits d’excedents de comerços locals i productors del mercat al llarg de la setmana anterior. S'aprofitaran així aquells aliments que per motius estètics, o de proximitat a la seva data de caducitat, no poden ser comercialitzats tot i ser perfectament comestibles.

Programa:

10 a 16h Mercat de la Terra.

9h: inici de la tria dels aliments a aprofitar. Posada en marxa de la cuina a càrrec de l’equip de cuiners.

14h: inici de l’àpat.

Les entitats organitzadores conviden a participar als voluntaris interessats en informar, espigolar, elaborar i servir l'àpat. Per a més informació podeu consultar al mail [email protected] o bé omplenar aquest formulari.

Els assistents al dinar d'aprofitament han de portar plats i coberts o carmanyola.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article