Un nou impuls a la renovació generacional del camp català


La Comissió Europea oferirà a 1.800 joves pagesos catalans el suport per iniciar una explotació agrícola d'aquí a 2020. El jove Marc Bosch, que ha deixat la ciutat per fer-se agricultor, protagonitza un vídeo de la CE dins de la sèrie #HistòriesUE

En Marc Bosch vivia a Valldoreix i treballava en una empresa d'enginyeria fins que gràcies a un ajut de la Política Agrària Comuna (PAC) de la UE va decidir anar-se'n amb la seva família a Pontós (l'Empordà), apostar per la terra i dedicar-se a la pagesia.  La seva experiència centra un nou capítol de la sèrie #HistòriesUE que ha produït la Representació de la Comissió Europea a Barcelona per commemorar els 30 anys de l'adhesió a la UE.

Només un 6% dels agricultors de la UE té menys de 35 anys, mentre que els majors de 55 representen més de la meitat del total de persones que treballen al camp. Europa necessita els seus agricultors, no només per a garantir el subministrament d'aliments, sinó també per a assegurar la sostenibilitat ambiental i el futur de les zones rurals. Per això, un dels principals objectius de la nova Política Agrícola Comuna és impulsar la renovació generacional encoratjant els joves agricultors (de menys de 40 anys) a encetar nous negocis. És el que ha fet Bosch, un dels 1.800 joves agricultors catalans que han rebut o rebran ajuts europeus per iniciar una explotació agrícola d'aquí a 2020 en el marc del Programa de Desenvolupament Rural. A més, amb la nova PAC els agricultors menors de 40 anys que s'instal·lin per primera vegada en una explotació agrària també reben un 25% addicional al pagament bàsic durant cinc anys. En la primera convocatòria de la nova PAC, un total de 1.910 joves agricultors catalans van sol·licitar aquest ajut.

Aquí us oferim el vídeo:

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article