Viatjar amb mascotes dins de la UE


Per viatjar amb un gos, gat o fura dins de la UE l'únic document que necessitem és un passaport europeu per a animals de companyia. Aquest passaport l'expedeix qualsevol clínica veterinària autoritzada i hi han de constar les dades de la vacunació antiràbica. La mascota ha d'estar identificada amb un microxip electrònic amb el mateix codi que figuri al passaport.

En el cas que el país de destinació sigui Finlàndia, Irlanda, Malta o el Regne Unit, l'animal haurà d'haver seguit, a més, un tractament contra la tènia Echinococcus que ha de constar també al passaport europeu d'animals de companyia.

Si l'animal té menys de tres mesos (i per tant encara no està vacunat contra la ràbia) o si es vol viatjar amb mascotes que no siguin gossos, gats i fures (conills, canaris, etc) cal consultar la legislació del país de destí, disponible en aquest enllaç

D'ALTRES ANIMALS I PLANTES

Es poden portar animals o plantes  —o parts d'aquests— en els viatges pels 28 Estats de la UE, Islàndia, Liechtenstein i Noruega. Cal tenir en compte, però, que hi ha normes estrictes sobre el transport d'espècies amenaçades o productes derivats d'aquestes i, per tant, que en determinats casos caldrà permisos especials si s'hi vol viatjar.

Per conèixer les normes sobre una espècie concreta, es pot consultar la base de dades de referencia de la UE sobre el comerç de fauna i flora silvestre: http://www.speciesplus.net/ També es pot consultar la pàgina de CITIES, la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Flora i Fauna Silvestres: http://cites.org/esp

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article