Cobertura sanitària en cas que penseu viatjar per Europa


Seguint amb els consells que us poden servir per si teniu pensat viatjar a algun país europeu durant les vacances, sempre és bo preveure si cal rebre tractament mèdic durant l'estada a algun dels estats membre de la UE. Només cal un tràmit ben senzill com és demanar la Targeta Sanitària Europea.

La TSE és gratuïta i la pot demanar  qualsevol persona que estigui assegurada o coberta per un sistema de seguretat social Estatal en qualsevol Estat membre de la UE, Islàndia, Liechtenstein, Noruega o Suïssa. El document és personal i, per tant, en cas de viatjar en família, cada membre de la família ha de tenir la seva pròpia targeta.

La Targeta Sanitària Europea (TSE) és un document que permet als ciutadans i ciutadanes de la UE rebre el tractament mèdic necessari durant una estança temporal en qualsevol Estat membre de la UE en les mateixes condicions que les persones que viuen a aquell Estat.

QUINA ASSISTÈNCIA ES POT REBRE AMB LA TSE?

En presentar la Targeta Sanitària Europea la persona portadora ha de rebre atenció sanitària en les mateixes condicions i al mateix preu que les persones assegurades en aquell país. Cal tenir en compte que els sistemes de sanitat pública de cada país són diferents i, per tant, serveis que en un país són gratuïts poden no ser-ho en altres.

ON S'HA DE SOL·LICITAR?

A les oficines de la Seguretat Social (amb cita prèvia).

Per telèfon al número 901166565

Per internet a l'adreça: https://w6.seg-social.es/solTse/jsp/Entrada.jsp

Hi ha 200 milions de TSE en circulació (3.319.472 a Espanya, segons les últimes dades disponibles, de 2013), el que correspon al 83,2% de la població assegurada.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article