'Going abroad' l'App amb les normes de trànsit de tots els països de la UE


A pocs dies de l'inici d'agost, el mes de les vacances per excel·lència, us oferirem alguns dels consells més pràctics per si heu decidit viatjar per Europa. Avui us parlem d'una aplicació per a mòbil que ens informarà de les normes de trànsit i les mesures de seguretat de cadascún dels països de la UE.
Els ciutadans de la Unió Europea fan més de 1.000 milions de desplaçaments turístics l'any, segons Eurostat. El sector turístic europeu registra un creixement sostingut des de 2010 – després de patir un estancament el 2008 i 2009 pels efectes de la crisi econòmica. El 2015 es va batre un rècord en el nombre de pernoctacions, amb 2.800 milions de nits contractades a tota la UE.
Les estadístiques també mostren que el trimestre de juny a setembre concentra més de la meitat de les pernoctacions (53,7%) i que l'agost segueix sent, amb diferència, el mes de més activitat turística.

La legislació europea regula aspectes com els drets dels passatgers, la protecció consular a què tenen dret els ciutadans de la UE, les compres transfrontereres o el límit de preus de les tarifes en itinerància. A més, la CE posa a l'abast dels ciutadans un seguit d'eines i recursos d'informació que poden facilitar la planificació de les vacances i ser d'utilitat en cas d'incidències. Des de la Targeta Sanitària Europea, a aplicacions mòbils sobre els drets dels passatgers o la normativa de trànsit a tots els països de la UE; de la informació per viatjar amb mascotes al contacte d'ambaixades i consolats fora de la UE.

Avui destaquem una 'app' amb les normes de trànsit a tots els països de la UE

Quin és el límit de velocitat a les autopistes franceses? Necessito portar casc quan vaig amb moto per Suècia? Quin equipament de seguretat haig de dur sempre dins del cotxe quan condueixo per Eslovàquia? Les persones que vagin de vacances no han de gastar temps buscant tota aquesta informació, la tenen a la seva mà allà on siguin amb l'aplicació per a telèfons mòbils i tabletes de la Comissió Europea "Going Abroad".

Un 78% dels viatgers utilitza el cotxe propi com a mitjà de desplaçament per les vacances. D'aquí la rellevància de poder disposar d'aquesta aplicació. L'App és disponible per a iPhone, iPad, Google Android i Microsoft Windows en 22 llengües i cobreix informació sobre tots els temes que poden comportar risc d'accidents, incloent-hi la velocitat, els límits d'alcoholèmia, els semàfors o l'ús de telèfons mòbils i d'altres dispositius. "Going Abroad" també informa sobre l'obligació de dur el cinturó de seguretat en els cotxes o el casc en el cas de motos i bicicletes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article