L'ajuntament de Barcelona vol crear una companyia elèctrica municipal


L'ajuntament de Barcelona està treballant en la creació d'una empresa elèctrica pública amb la intenció de promoure les energies renovables i el foment de l'eficiència energètica amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques als terrats i espais de la ciutat, entre d'altres mesures. Amb aquest projecte es pretén que les instal·lacions municipals generin l'energia que consum. La iniciativa, però, mira més enllà i preveu posar en funcionament també, una comercialitzadora local que permetrà acollir-se a les persones que generin energia renovable i serà compatible amb la plataforma Som Energia.

 L'Ajuntament vol fomentar així, segons explica eldiario.es, que sorgeixin col·laboracions entre l'administració i els particulars amb l'objectiu de "democratitzar" la producció d'energia. Així, el govern municipal compta posar en servei a partir del setembre els Punts d'Atenció Energètica per a la ciutadania des d'on s'informarà i assessorarà per assolir l'eficiència i l'estalvi a més de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en diversos espais de la ciutat.

L'Ajuntament de Barcelona agafa protagonisme en aquest àmbit i pren la iniciativa en la lluita contra la pobresa energètica, aprovant un pla que compta amb 130 milions d'euros per incrementar un 10% les energies renovables a la ciutat i dotar a 20.000 llars d'energia neta. El consistori també preveu canviar l'enllumenat, substituint l'actual enllumenat per 25.000 nous punts led.

Dins del mateix pla, el consistori està preparant l'aprovació de taxes a aplicar a les companyies elèctriques actuals per l'ús del sòl i subsòl de Barcelona. Amb aquests ingressos es nodriria la partida destinada a acabar amb la pobresa energètica.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article