La Generalitat i Vueling negocien la logística de l'operació sortida del 15 de juliol


En la primera reunió de la comissió de seguiment, la companyia s’ha compromès a no cancel·lar cap vol, però obre la porta a fer reprogramacions amb avions amb més capacitat
La Generalitat ha exigit a l’aerolínia que creï un canal de comunicació per facilitar la consulta de les incidències dels vols als usuaris.
Durant la compareixença posterior a la reunió, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha assegurat que “en base a dades objectives de la companyia, l’operativa es pot garantir amb un alt grau de puntualitat i zero cancel·lacions”
Vueling ha incorporat 100 persones per atendre reclamacions, i ha habilitat una zona per atendre incidències dels passatgers en trànsit. D'altra banda, el personal de l’Agència Catalana de Consum traslladat a l’aeroport la setmana passada per millorar l’atenció als usuaris continuarà oferint aquest servei “in situ”.

L’aerolínia Vueling ha presentat aquest dilluns les dades de l’operatiu previst de cara a les properes setmanes, tal i com la Generalitat li havia requerit arran de les cancel·lacions i retards que s’ha produït darrerament. En la primera reunió de la comissió de seguiment creada per abordar el tema, la Generalitat i Vueling han posat el focus en l’operació sortida del 15 de juliol.

Nou informe per dijous

Durant la compareixença posterior a la reunió, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha assegurat que “en base a dades objectives de la companyia, l’operativa es pot garantir amb un alt grau de puntualitat i zero cancel·lacions”. Tanmateix, Vueling ha obert la porta a reprogramar alguns vols, com ja ha fet aquesta setmana passada, per agrupar el passatge de diversos vols en un de sol amb més capacitat.

Font ha insistit que l’operativa programada pel proper cap de setmana “és similar a la que han operat aquesta última setmana, amb puntualitat alta i cap cancel·lació, la qual cosa fa pensar que té credibilitat”. Tanmateix, han demanat a la companyia que el proper dijous presenti un informe més acurat i actualitzat “per mantenir la garantia als usuaris que això serà així”. El proper dilluns, la reunió se centrarà en l’operativa de l’1 d’agost, “un altre dels punts claus de l’estiu”, ha dit, “perquè amb 15 dies d’antelació els usuaris disposin de garanties i  tota la informació”.

Expedients informatius oberts

Precisament, la informació als usuaris ha estat un altre dels punts forts de la reunió. Així, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha explicat que la Generalitat ha reclamat a Vueling la creació d’un canal de comunicació que permeti als usuaris confirmar que els seus vols no pateixen cap tipus d’incidència. Així ha recordat que continuen en marxa els expedients informatius oberts, i ha alertat que “si ha d’haver-hi sancions, hi haurà per la via que toqui”.

Aregio ha apuntat que la companyia “ha fet millores importants” en el web, amb enllaços directes a formularis per facilitar la informació dels drets dels viatgers, l’operativa, i la pèrdua d’equipatge, entre altres. A més, ha recordat que Vueling ha incorporat 100 persones per atendre reclamacions in situ, i ha habilitat una zona per atendre incidències dels passatgers en trànsit, entre altres mesures. Aregio ha explicat també que el personal de l’Agència Catalana de Consum traslladat a l’aeroport la setmana passada per millorar l’atenció als usuaris continuaran oferint aquest servei “in situ”.

Un nou Jumbo amb més capacitat

Per la seva banda, Font ha recordat que la companyia compta amb un nou Boing 747 “Jumbo” amb més de 320 places que permet millorar la seva operativa, que se suma als sis nous avions de reserva que va incorporar la setmana passada. En total, ara són nou avions, amb els dos de reserva de què disposava la companyia abans de la crisi.

A més, ha doblat la tripulació a Barcelona, amb 20 persones en comptes de les 10 que hi havia abans de la crisi, i s’ha ampliat l’horari de handling per tal d’oferir el servei durant les 24 hores, i evitar situacions d’esperes i molèsties als usuaris.

Reunions setmanals per avaluar l’operativa

Font també ha repassat les dades pel que fa a la puntualitat. En la quota dels 30 minuts d’espera, en el moment de la crisi es va registrar una puntualitat del 35%, mentre que ara és del 81%. En la quota dels 60 minuts, s’ha passat  del 50% en la crisi al 94% d’ara. I en quotes de 3 hores de retard, ha assegurat que en aquests moments estan al voltant del 99%.

Arran de les incidències en l’operativa de Vueling, la Generalitat va anunciar dilluns 4 de juliol la creació d’aquesta comissió de seguiment setmanal, després d’una reunió d’urgència mantinguda amb la direcció de la companyia a la seu del departament de Territori i Sostenibilitat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article