Néix el I Congrés Català de Pobresa Energètica


Els dies 3 i 4 de novembre se celebrarà a Sabadell el I Congrés Català de Pobresa Energètica, un punt de trobada per buscar respostes i reflexionar entorn de la vulnerabilitat energètica. L’objectiu de la trobada és posar en comú iniciatives i solucions, tant metodològiques com socials, per lluitar contra la pobresa energètica. Hi haurà més de noranta ponències, taules rodones i tallers demostratius i s’espera que hi participin més de tres-cents cinquanta professionals.

Organitzat pels ajuntaments de Barcelona, Badalona i Sabadell, la Diputació de Barcelona, l’associació Ecoserveis i la Taula d’Entitats del Tercer Sector, es tracta de sumar esforços per trobar solucions a la vulnerabilitat de les famílies davant una necessitat bàsica com aquesta. L’esdeveniment vol abordar la lluita contra la pobresa energètica d’una manera coordinada i creant un front comú. “Aquest congrés vol ser la llavor d’una reflexió i d’una lluita conjunta dels municipis i les entitats socials. Hem de fer visible una realitat que segueix persistint al nostre país”, ha explicat la tinenta d’alcaldia de Barcelona de Drets Socials, Laia Ortiz.

Així doncs, s’hi tractaran temes com quines mesures d’eficiència energètica són més efectives, com hauria de ser el bo social o com es podria avançar cap al reconeixement de l’energia com a dret, entre moltes altres qüestions. A més, a banda de les activitats, també hi haurà una zona expositiva.

Per potenciar els vincles entre les administracions públiques en la construcció de noves estratègies de lluita contra la pobresa energètica, al final del congrés es formularà una declaració: “Demanem no estar sols en aquesta lluita. Cal que es repensi el sistema tarifari i que es desplegui la llei contra la pobresa energètica”, ha afegit Ortiz des de l'acte de presentació del Congrés.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article