L'stand by pot suposar una mitjana de 30 euros mensuals en la factura de la llum


Marxar de vacances prenent precaucions amb la connexió dels electrodomèstics pot suposar un estalvi de gairebé la meitat de l'import de la factura de la llum. Aquesta és la conclusió que se'n desprèn de l'informe sobre eficiència energètica elaborat per HolaLuz, una de les companyies elèctriques independents que ofereixen energia provinent de fonts renovables.

Un informe d'eficiència energètica de HolaLuz evidencia que les llars buides per vacances segueixen gastant electricitat. L'stand by és el gran enemic de l'estalvi energètic que pot suposar fins 30,75 € * de cost de mitjana mensual per llar sense fer servir els electrodomèstics. Desconnectar la nevera és clau per aconseguir consumir 0 en electricitat.

Un informe d'eficiència energètica de HolaLuz posa de manifest que durant els períodes de vacances la majoria de les llars segueixen consumint electricitat tot i no estar a casa. Carlota Pi, cofundadora de HolaLuz, explica que "deixar a 0 el consum d'electricitat a les llars en anar-nos de vacances ha de ser una prioritat per a tots." A més, subratlla que "un hàbit tan senzill com apagar els electrodomèstics contribueix a combatre el model actual de consum energètic i ens permet estalviar fins a un 49% en la factura de la llum. "

Per contribuir a l'eficiència energètica és important deixar l'habitatge a punt abans de marxar de vacances perquè els electrodomèstics no segueixin consumint electricitat sense que en fem ús, el que suposaria molts quilowatts d'energia desaprofitada.

Apagar l'stand by i desconnectar els electrodomèstics: La fórmula de consum en espera dels electrodomèstics denominat stand by ens aporta confort quan som a casa, però suposa un malbaratament d'energia quan estem fora. Els aparells segueixen consumint quilowatts en estar connectats a la xarxa. L'stand by fa possible encendre la televisió amb el comandament a distància o mostrar l'hora al microones, però durant les vacances augmenta el consum de la nostra factura de la llum sense que en fem cap ús.

Desconnectar la nevera és clau per aconseguir deixar a 0 el consum elèctric: Buidar la nevera i el congelador uns dies abans de marxar de vacances permet apagar-la sense malmetre cap aliment. La nevera és un dels electrodomèstics que més contribueix a engrossir la factura de la llum, suposant un 20% de la mitjana del preu total de la factua. En el cas de marxar pocs dies, si no es vol desendollar, és recomanable descongelar la nevera -el gel i el gebre fan que la nevera consumeixi un 30% més-.

Assegurar-se d'apagar tots els aparells elèctrics també és fonamental per a l'estalvi; per exemple, un carregador de mòbil connectat consumeix electricitat, encara que no s'estigui fent servir.

Si es tracta d'un període llarg de vacances, la companyia recomana apagar l'interruptor general del quadre elèctric com a mesura per a no malbaratar ni un watt d'energia.

*(calculat amb una potència mitjana de 5,75kW amb la tarifa OLEP de HOLALLUZ.com en què el preu del kilovat és de 0,123€.)

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article