Una nova línia de pantalons texans de fibra reciclada


Els pantalons texans és una peça de vestir que compta amb un dels perfils més amplis d'usuaris. És rara la llar on no ha entrat mai una peça texana. El que no és tan habitual és que es parli de l'important impacte ambiental que suposa la seva fabricació. Ara Bonobo, una de les marques de jeans més conegudes, ha creat la línia 'Rebirth' de pantalons texans elaborats amb fibra reciclada, com a iniciativa diferenciadora d'altres marques i sembla que l'impacte en el mercat ha estat tot un èxit.

Gairebé el 85% del pantaló texà està fet de cotó. El cultiu del cotó té impactes ambientals significatius, de fet és un dels més contaminants del planeta. Aquest conreu ha estat històricament un dels primers en usar pesticides, fertilitzants químics, a més de consumir considerables recursos hídrics. D'acord amb l'ADEME, l'Agència del Medi Ambient i de l'Energia a França, la vida dels pantalons texans, des del cultiu de cotó fins al  tractament dels pantalons (lixiviació, etc.) suposa el 52% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle al llarg de la seva vida. L'altra meitat de les emissions es deriva de l'ús dels consumidors (rentat, assecat, etc.)

Ara la marca Bonobo, està expandint la seva línia de pantalons texans fets  a partir de fibres reciclades. La gamma "rebirth" que va néixer fa un any i que comptava amb pocs models, es fa ara en 7 nous productes per a dones i homes. Bonobo, a més,  s'ha associat amb l'associació Le Relais i Spinning Park per fer que els pantalons texans siguin un producte que formi part de l'economia circular. Els pantalons texans usats i que resten en estoc es recullen i s'envien a la central per al seu reciclatge. Les partides vàlides per al procés s'envien al Parc de la Filatura, una de les darreres fàbriques tèxtils que resten a França. Allà les peces es transformen en fil, que es barreja amb el fil de trama de polièster reciclat (el que prové d'ampolles d'aigua) per tenir el material base per a la fabricació d'uns nous pantalons texans. Aquesta gamma de pantalons texans reciclats és part de la col·lecció L'instint Bonobo, que reuneix tots els productes de la marca de disseny ecològic. Elaboració tèxtil on es té en compte l'ús de materials ecològics, el procés de fabricació eficient en consum d'aigua, etc.

Aquesta col·lecció representa el 10% de l'oferta de Bonobo. La marca té com a objectiu augmentar en 5 punts el percentatge de fabricació d'aquests productes en la seva oferta per a 2017.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article