Es presenta Miro+, un nou mitjà de comunicació cultural transfronterer


La presentació del nou mitjà de l'euroregió Pirineus Mediterrània s'ha aquesta setmana al Centre d'Art àcentmètresducentredumonde de Perpinyà coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

MIRO+ (www.miroplus.cat) és un mitjà online multilingüe -català, francès, anglès i castellà-, que es focalitza en l'actualitat cultural transfronterera dels territoris de Barcelona, Toulouse, Montpellier, Andorra, Perpinyà, Girona i les Illes Balears.

El nou digital és un medialab que genera notícies culturals del territori de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, i aplega al voltant d'aquesta plataforma digital actors del món de la cultura, estudiants de turisme cultural i públic en general. Per Fabrice Lorente "d'aquesta forma, es converteix naturalment en un espai d'experimentació dels tres grans àmbits d'especialització del Màster MIRO: l'e-turisme, l'estudi dels públics i la valorització dels patrimonis".

Un mitjà que genera els seus propis continguts
La major part dels continguts del lloc web MIRO+ són de producció pròpia, elaborats per un equip de periodistes professionals que treballen conjuntament amb els estudiants del Màster MIRO de Turisme Cultural. D'aquesta manera les sessions de Media Training i els treballs col·laboratius permetran adquirir habilitats comunicatives als alumnes del Màster, que podran conèixer les tècniques editorials utilitzades pels professionals, la redacció de continguts per ser consultats online, i les especificitats de les xarxes socials. Els estudiants també podran analitzar en temps real l'abast i l'impacte de les seves publicacions.

El nou portal MIRO+ forma part del Programa MIRO, que preveu altres accions com el Màster Miro, del qual al setembre n'arrencarà la segona edició, o el Via MIRO, una plataforma de valoració d'experts i de formació continuada.

El Programa MIRO està finançat amb 5,5 milions d’euros durant un període de 7 anys (2012-2019) per l’Agència Nacional francesa de la Recerca (ANR), sota els auspicis de les Iniciatives d’Excel·lència en Formacions Innovadores (IDEFI) que dóna suport a projectes emblemàtics i innovadors a l'àmbit de l'ensenyament superior francès.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article