Pas endavant de la Generalitat en la regulació de les comissions de sobreendutament


El Govern treu a informació pública el projecte de decret que regula les comissions de sobreendeutament previstes a la llei sobre emergència en relació a l'habitatge i la pobresa energètica. A partir del proper dilluns 25 d’abril, els interessats en el procés d’elaboració del projecte disposaran de 20 dies hàbils per consultar la documentació i formular al·legacions.

El Govern de la Generalitat, a través del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge obre a informació pública el Projecte de decret pel qual es regulen les comissions de sobreendeutament previstes a Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

El projecte de reglament que se sotmet a informació pública preveu, entre d'altres, quina serà l’organització de les comissions de sobreendeutament, les fases de mediació, o el procediment per a la resolució de situacions de sobreendeutament.

Per tal d’obrir el procés d’elaboració del Projecte a la ciutadania, Governació en facilitarà la consulta de forma presencial i a través de la pàgina web del Departament. Així, a partir del proper dilluns 25 d'abril, les persones interessades disposaran de 20 dies hàbils per consultar la documentació i formular al·legacions.

Les comissions de sobreendeutament

En el Projecte de decret pel qual es regulen les comissions de sobreendeutament, es defineix el sobreendeutament com la situació d’incapacitat manifesta d’una persona per fer front als seus deutes derivats d’una relació de consum, provocada per causes sobrevingudes, com ara l’atur, la incapacitat d’un membre de la unitat familiar o d’altres situacions alienes a la voluntat del deutor, que provoquen una disminució important de la seva capacitat econòmica.

L’article 2.2 de la Llei 24/2015 estableix que els procediments extrajudicials per a la resolució de situacions de sobreendeutament siguin gestionats per aquestes comissions amb l'objectiu d'acordar un pla de pagaments o de reestructuració del deute.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article