La nova targeta professional europea millora l'accés a treballar en un altre Estat membre de la UE


Des d'inicis d'aquest 2016 serà més fàcil que puguin exercir la seva professió en un altre Estat membre de la UE els infermers, els farmacèutics, els fisioterapeutes, els guies de muntanya o els agents de la propietat immobiliària, posem per cas, gràcies a la targeta professional europea. Aquesta mena de professionals podran aconseguir que se'ls reconeguin més fàcilment les seves qualificacions en un altre Estat membre: òbviament, l'avaluació de les qualificacions es basarà en la normativa existent, però se'n simplificaran els tràmits mitjançant un procediment electrònic; a més, tot plegat permetrà evitar abusos perquè s'ha previst un mecanisme d'alerta que garantirà que pacients i consumidors estiguin adequadament protegits.

Segons la comissària de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes, Elżbieta Bieńkowska, la targeta professional europea és un gran pas endavant perquè els professionals europeus puguin treballar més fàcilment en un altre Estat membre si les seves competències són necessàries, buscades i apreciades. La targeta professional europea és una eina pràctica que aportarà beneficis no només als professionals, sinó també a les persones que tinguin necessitat dels seus serveis.

La targeta professional europea no serà de plàstic com és de costum, sinó un certificat electrònic emès mitjançant el primer procediment totalment en línia que s'implanta a la UE en matèria de reconeixement de qualificacions. Si funciona bé, en el futur es podria ampliar l'ús d'aquesta targeta a d'altres professions.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article