Ecotxe Som Moviment, la cooperativa de cotxes elèctrics compartits


Coincidint el setembre passat amb la Setmana Europea de la Mobilitat, es va presentar a Mallorca la cooperativa Ecotxe, Som Moviment
que reuneix els interessats en compartir cotxes elèctrics. L'objectiu principal és tenir accés al vehicle però sense haver-ne de ser propietari. Només es tracta de pagar-ne el seu ús i que la gestió s'aproximi al màxim a les espectatives ambientalment sostenibles.

El projecte Ecotxe va obtenir el primer premi Ethicum 2014 de projectes èticament responsables i d’innovació social en la categoria d’emprenedoria. Els premis Ethicum són una iniciativa de l’Eticentre, el Rotary Club i del Departament d’Empresa de la UIB.

Els promotors d'Ecotxe defensen que davant les necessitats generals de trasllats professionals o particulars existeix la possibilitat de fer-ho sense dependre de totes les càrregues que suposa tenir un cotxe en propietat; combinant-ho amb el transport públic, la bicicleta o caminar. Posen per davant  l'interés de la col·lectivitat i el mediambiental -aprofitant que els vehicles elèctrics poden ser impulsats per energies renovables-.

El cotxe compartit funciona bàsicament a través de reserves per internet o mòbil, poder emprar el vehicle a les hores reservades i pagar només per l’ús que se n’hagi fet (per hores i/o per quilometratge). Totes les despeses ja estan incloses en les tarifes (energia, manteniment tècnic, aparcament, assegurança, etc).

El cotxe elèctric permetrà assegurar que el subministrament prové d’energia elèctrica amb certificat de garantia d’origen renovable com la de la cooperativa Som Energia.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Carles Palma de Mallorca
1.

Jo ja m'hi apuntat ! Crec que és una bona oportunitat per contribuir a disminuir el canvi climàtic! A més és molt pràctic!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article