La CE demana que Espanya acabi amb els casos de discriminació fiscal


La Comissió Europea ha demanat a Espanya que modifiqui les seves normes sobre la fiscalitat dels ingressos obtinguts per les organitzacions sense ànim de lucre estrangeres i dels seus contribuents. Actualment a Espanya les organitzacions sense ànim de lucre espanyoles es poden beneficiar d'algunes exempcions fiscals i els contribuents que fan aportacions a aquestes organitzacions també tenen dret a incentius fiscals. En canvi, aquestes normes no s'apliquen a les organitzacions sense ànim de lucre estrangeres que obtenen ingressos comparables a Espanya però que estan establertes en altres Estats de la UE o de l'Espai Econòmic Europeu i que no tenen una sucursal a Espanya.

Aquestes organitzacions no es poden beneficiar de les mateixes exempcions fiscals i els ciutadans espanyols que hi fan aportacions econòmiques tampoc compten amb els mateixos incentius fiscals. La Comissió Considera que aquest fet és discriminatori i una restricció al lliure moviment de capital tal com l'interpreta el Tribunal de Justícia en els casos "Centro di Musicologia Walter Stauffer" C-386/04 i  Persche - C-318/07. Un ciutadà espanyol que faci una contribució a una entitat sense ànim de lucre no espanyola hauria de gaudir de la mateixa deducció fiscal que un que faci la mateixa contribució a una entitat espanyola. De la mateixa manera, una entitat no espanyola que obté ingressos d'Espanya s'hauria de poder acollir a la mateixa exempció fiscal  que una d'espanyola. Per tant, la Comissió ha demanat a Espanya que modifiqui les seves normes en aquesta matèria perquè estiguin amb línia amb la legislació europea. La petició pren la forma d'un dictamen motivat. En el cas que no hi hagi una resposta satisfactòria en el període de dos mesos, la Comissió pot portar Espanya davant del Tribunal de Justícia de la UE.

Paquet d'infraccions del mes de novembre

Amb el seu paquet d'infraccions mensual, la Comissió duu a terme accions legals contra els Estats membres que no compleixen la legislació europea. Aquestes decisions, que abasten diferents polítiques de la UE, tenen l'objectiu d'assegurar la correcta aplicació de la legislació europea per beneficiar els ciutadans i les empreses de la UE.

En aquest mes de novembre, la Comissió ha pres un total de 27 decisions que afecten les àrees que indica el quadre que acompanya la nota.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article