El sindicat Unió de Pagesos celebra que es desencalli el decret que facilita la venda directa de llet crua a Catalunya


El ramader podria percebre fins a 2,5 vegades més que el preu actual en origen per aquella part que aconseguís vendre de forma directa llet crua; actualment la indústria només paga 0,30 euros/litre de mitjana per sota de costos de producció.

Unió de Pagesos considera urgent que s’aprovi el Decret que facilitaria al ramader la venda directa de llet crua, donada la situació de crisi que viu el sector, i celebra que aviat passarà a exposició pública. El sindicat ha participat avui en la Comissió de seguiment de seguretat de la llet de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

La venda d’una part de llet crua de forma directa seria un complement que ajudaria a les explotacions lleteres catalanes, i més encara a les properes a les poblacions. Amb la venda directa de llet crua el ramader podria percebre fins a 2,5 vegades més del preu actual en origen per aquella part que aconseguís vendre de forma directa. Actualment, la indústria només paga 0,30 euros/litre de mitjana, per sota de costos de producció. El consumidor podria accedir a un producte de qualitat i proximitat amb major facilitat directament a l’explotació lletera, tal i com es fa a Itàlia, França i Alemanya.

Unió de Pagesos també ha insistit a demanar un distintiu o logotip per diferenciar els productes làctics obtinguts a partir de llet produïda a Catalunya.

D’altra banda, el sindicat ha recordat que el sector comercial presumptament ha vingut utilitzant la llet com a producte reclam, mentre les administracions no han actuat de forma prou contundent per evitar aquestes pràctiques deslleials perjudicials per al sector. A Catalunya queden actualment unes 700 explotacions lleteres, professionals i punteres, en els últims 22 anys la situació del sector ha fet que en pleguessin més de 4.000, el 84% de les explotacions.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article