Finlàndia treballa en la transformació de peces de cotó en noves fibres tèxtils més sostenibles


El món de la moda s'està revolucionant a la recerca de la confecció de peces de roba més sostenibles, tan a nivell social com ambiental. Ens arriba la novetat que un grup d'organitzacions finlandeses s'han unit per transformar peces de cotó no aptes per a la seva reutilització, en noves fibres per a la indústria tèxtil. El procés per transformar aquestes peces de roba de cotó usada permetrà reduir el consum d'aigua en un 70% i les emissions de carboni a més de la meitat.

Un grup d'organitzacions finlandeses del sector de la moda s'ha unit per treballar en la transformació de roba usada de cotó, no apta per a la reutilització, en noves fibres per a la indústria tèxtil.
La recerca, dirigida pel Centre d'Investigació VTT Tècnica de Finlàndia, ha desenvolupat una tècnica especial per a dissoldre la cel·lulosa de la roba, d'una manera alternativa, estalviant la utilització de disulfur de carboni. El projecte o-Teki està vinculat  L' 'Economia Circular de la Indústria Tèxtil' i ajudarà a reciclar la roba que entra en circuït del producte usat i que no es pot reutilitzar. 
La iniciativa, segons el cap de la investigació Pirjo Heikkilä, és molt més respectuosa amb el medi ambient del que s'havia provat fins ara en els processos de transformació de la cel·lulosa ja que està comprovat que redueix el consum d'aigua en més d'un 70% i les emissions de carboni en un 50% menys dels processos que s'havien provat fins ara.
L'inici del projecte va ser el maig d'aquest any i s'espera la presentació de la primera línia de roba reciclada en aquestes condicions a finals de 2016.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article