Som Energia recull en només 2 hores 800.000 € per invertir en una central hidroelèctrica


Un cop més, els socis i les sòcies de Som Energia, la cooperativa d'energia verda, estableixen una nova fita, i demostren que l'aposta per les renovables, malgrat el context normatiu hostil, és possible i necessària.
La nova emissió de capital social voluntari de la cooperativa per invertir en energies renovables s'havia obert ahir dimarts a les 12 h i s'ha hagut de tancar en arribar en un temps rècord a la inversió requerida: a les dues de la tarda ja s'havien assolit els 800.000 € necessaris.

Som Energia desenvolupa, a part de la comercialització d'electricitat certificada 100% renovable, projectes de generació d'energia a partir de fonts renovables.

Amb la voluntat de seguir augmentant la capacitat pròpia de producció, la cooperativa va tancar a mitjan d'agost la compra d'una central hidroelèctrica d'1MW de potència, a la localitat de Peñafiel (Valladolid), concretament a Valteína. La central, del 1947, va estar aturada durant molts anys, fins al 2004, quan novament es va posar en marxa. La inversió recollida es destina precisament a suportar l'adquisició de la central.

Ana Marco, presidenta del Consell Rector, ha manifestat estar fortament impressionada per la resposta dels socis i les sòcies "que han tornat a demostrar la voluntat d'impulsar el model renovable". Nuri Palmada, responsable de projectes, emfatitza que la cooperativa "seguirà cercant nous projectes que obrin de nou la possibilitat d'invertir en renovables i permetre així la participació de la ciutadania en el canvi de model".

Som Energia també promou noves instal·lacions renovables a través d'un altre model d'inversió participada anomenat Generation kWh (www.generationkwh.org). Aquest model permet invertir per impulsar projectes que generin l'electricitat que usa una família o empresa durant els propers 25 anys.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article