Aquest estiu més de 3.000 infants rebran ajuda alimentària de la Creu Roja, el doble que l'any passat


Se'n beneficiaran 1.620 famílies en situació de vulnerabilitat que ja perceben ajuts alimentaris o d'altres tipus d'ajuda, durant la resta de l'any.
Amb les targetes de prepagament es pretén garantir una ajuda alimentària continuada durant tot l'any, cobrint els períodes de vacances escolars.
Els projectes d'ajuda alimentària de la Creu Roja s'emmarquen en l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil.

La Creu Roja repartirà aquest estiu, i per tercer any consecutiu, ajudes alimentàries a 1.620 famílies per garantir que nens i nenes en situació vulnerable puguin mantenir una nutrició sana, saludable i equilibrada durant l'època de vacances escolars. Amb aquesta campanya, la institució humanitària donarà suport a 3.203 infants, més del doble que el mateix període de l'any passat, on es van concedir ajudes a prop de 1.500 infants.

Concretament, la institució humanitària distribuirà a aquestes famílies targetes de prepagament amb les quals podran comprar aliments per als seus fills i filles en comerços de proximitat. Cadascuna d'aquestes targetes està carregada amb 115 euros mensuals per infant, en el cas dels alumnes de primària, i 184 euros mensuals, en el cas de secundària i per al període comprès entre el 22 de juny i el 15 de setembre.

Garantint la continuïtat alimentària durant tot l'any

Mitjançant la campanya d'estiu, la institució humanitària vol donar continuïtat a l'ajuda alimentària dels infants en situació de vulnerabilitat que ja reben beques de menjador de la Creu Roja durant el període lectiu. Al llarg d'aquest curs escolar 2014 - 2015, un total de 880 alumnes de primària i de secundària han rebut ajuda de la Creu Roja per cobrir la quota del menjador escolar. Tots ells rebran també aquest estiu l'ajuda alimentària a través de les targetes.

La resta d'infants preceptors d'aquesta ajuda d'estiu són nens i nenes participants de projectes socials de la Creu Roja o pertanyents a famílies ateses pel Punt de Suport a les Famílies.

La Creu Roja hi destinarà un 66% del total del pressupost a través de fons propis i de donacions a l'entitat específiques per a l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil. La campanya d'estiu també compta amb el finançament dels ajuntaments de Badalona, Sant Adrià del Besòs, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Girona, Granollers, Terrassa i el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, a més de fons provinents de la campanya 2015 de l'IRPF.

És possible que durant el mes d'agost més ajuntaments es sumin a aquesta campanya i es puguin destinar més fons a aquest projecte augmentant els nombre de nens i nenes que rebran l'ajuda.

Centrats en l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil

Actualment, la institució humanitària està reforçant aquest tipus de projectes alimentaris per a la infància vulnerable i, per això, va presentar el mes de maig de l'any passat l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil, una crida a la ciutadania, a les empreses i a les administracions per aconseguir sumar recursos i voluntats en favor d'aquesta causa. Fins avui, aquesta campanya ha recaptat 880.104 euros, tots ells, destinats a millorar la situació alimentària dels infants en situació de risc a Catalunya. Tota la informació sobre l'Aliança es pot consultar a www.ellsnopodenesperar.org

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article