En marxa el nou servei de recollida domiciliària d'electrodomèstics i ferralla al districte de Sant Martí


Dilluns 29 de juny s’inicia el nou servei gratuït de recollida domiciliària d’electrodomèstics i ferralla al districte de Sant Martí, a càrrec de la cooperativa Alencop. La cooperativa ALENCOP sorgeix de l’Associació PROCOOP, de Promoció de sistemes socioeconòmics cooperatius, que rep la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i l’assessorament tècnic de Labcoop. La intenció és facilitar la recollida d’aquest tipus de residus i sensibilitzar la ciutadania en la correcte recollida dels residus domèstics, d’acord amb el Pla de Prevenció de Residus Municipals (2012-2020).

Aquest nou servei ofert per la Cooperativa Alencop recull des de ferros i derivats (banyeres, bicicletes, cables elèctrics, cadires, cadenats, aixeteria, alumini d’estructures de pladur, claus, eines de treball agrícola, endolls i interruptors, escales metàl•liques, estris de cuina, mobiliari metàl•lic, prestatgeries i somiers), piles i bateries (d’aparells electrònics, de mòbils, de botó, recarregables i de totes mides), residus lumínics (bombetes halògenes, bombetes LED i fluorescents) i residus d’aparells elèctrics i electrònics (agendes electròniques, altaveus, aparells d’aire condicionat, aparells de música, assecadores, auriculars, calderes, forns, joguines electròniques, mòbils, neveres, ordinadors, petits electrodomèstics, rentadores, televisors, rentavaixelles, tauletes tàctils i termos d’aigua calenta).

L’horari de recollida del material és de dilluns a divendres de 9 a 20h i dissabtes de 9 a 15h. Per sol•licitar-ho, cal trucar al telèfon 936 119 201 o escriure un correu electrònic a [email protected]. El servei s’encarrega de la recollida domiciliària gratuïta i el trasllat a la ferralleria o al punt verd.

A través del Pla de Prevenció de Residus Municipals (2012-2020) l’Ajuntament de Barcelona treballa per establir estratègies que potenciïn un ús més eficient i racional dels recursos i un impuls a la prevenció de generació de residus, la reutilització i el reciclatge. El nou servei de recollida domiciliària d’electrodomèstics i ferralla al districte de Sant Martí s’ofereix a través de d’Alencop, una cooperativa d’iniciativa social creada per donar resposta a un problema de recollida i tractament de residus en els entorns urbans i per garantir unes condicions de vida digna a antics residents dels assentaments de Sant Martí en situació de vulnerabilitat.

La cooperativa Alencop ofereix un servei de recollida de manera professionalitzada amb la cooperació d’altres agents implicats. L’objectiu social de la cooperativa és abordar de manera integral les necessitats bàsiques i d’ocupació, formació i habitatge, mitjançant un model d’activitat socioeconòmica cooperatiu, amb el protagonisme de les persones sòcies i del territori on s’insereix la cooperativa.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article