La Cuina del Món 2015 us espera a la plaça Navas de Barcelona!


La mostra gastronòmica celebra l'edició d'enguany el dia 4 de juliol a la plaça Navas del Poble-sec. Per 13è any consecutiu, els fogons de La Cuina del Món, la Mostra gastronòmica que finalitza el curs de formació que porta el mateix nom, tornen a encendre's per delectar-nos amb especialitats culinàries d'arreu del món.

La Cuina del Món és un projecte sociocultural del Districte de Sants-Montjuïc que es duu a terme amb la col·laboració de la Direcció del Programa d'Immigració i el Diàleg Intercultural i està gestionat per la Coordinadora d'entitats del Poble-sec, organització que treballa en diferents projectes socials per afavorir la convivència al barri.

Enguany, el Curs que precedeix la Mostra ha estat gestionat per Barcelona Activa i impartit per Alexandra Formació a la cuina del Centre Cívic El Sortidor. Des del mes d'abril, 18 alumnes de tots els continents hi han participat de dilluns a dijous. A través de la formació els alumnes han adquirit les competències necessàries per a poder desenvolupar-se com a ajudants de cuina dins de l'àmbit laboral. Alhora, coneixen de primera mà el mateix a través de sortides molt enriquidores com la visita que enguany han realitzat al restaurant "El Nacional".

Al final del curs els participants sortiran al carrer per oferir un tastet de cadascun dels països que representen: Eslovàquia, Geòrgia, Síria, Ghana, Brasil, Equador, Colòmbia, Veneçuela, Cuba, Perú, Xina, Espanya i Marroc.

A tenir en compte que el plat de Nepal, que s'oferirà en degustació, té un valor afegit: la recaptació sencera d'aquesta tapa solidària es destinarà als Amics del Nepal, organització de suport a les víctimes del terratrèmol.

Com activitat paral·lela i destinada als més petits es presenta l'Eli Quino, tallerista del projecte A Taula! Cicle de cultura i gastronomia del Centre Cívic el Sortidor, els minixefs faran i menjaran uns gotets de pastís de formatge.

El Centre Cívic el Sortidor del Poble-sec, la instal·lació municipal on es duen a terme el curs i la producció dels plats que degustareu a la Mostra, és un referent per a tota la ciutat pel que fa a tallers i activitats relacionades amb la gastronomia.

Els organitzadors conviden a tots els visitants a portar la vaixella de casa per tal de reduir encara més la petjada d'aquest esdeveniment que, des de fa anys, aposta per a la vaixella compostable i el reciclatge.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article