Torclum i Terra i taula proposen un tast d’oli d’oliva solidari


Torclum  empresa familiar dedicada a la producció integral d'oli d'oliva juntament amb el col·lectiu Terra i Taula presenten una iniciativa solidària al voltant de una malaltia anomenada Microtia, una malformació congènita al pavelló auditiu. El proper 15 de maig organitzen un tast solidari de diferents olis juntament amb el col·lectiu de cuiners Terra i Taula que prepararan degustacions de plats elaborats amb  l'oli d'oliva Ona. També, dins d'aquesta campanya, es posarà a la venda una ampolla d'oli d'oliva verge extra Premium i tots els beneficis de la seva venda aniran destinats a la investigació sobre aquesta malaltia rara.

Torclum és una petita empresa familiar agrària situada al municipi de la Bisbal del Penedès, on, al llarg de vàries generacions, la família Pascual i Solé s'ha dedicat a l'agricultura, explotant diferents cultius autòctons intentant dirigir l'activitat al cultiu de l'olivera. En Jordi i l’Ester, promotors d’oli d’oliva Torclum fa uns dos anys varen ser pares de l’Ona, una nena maquíssima que va néixer amb un petit problema anomenat Microtia, una malformació congènita del pavelló auditiu, que normalment ve acompanyada d'absència de canal auditiu (Atrèsia). Una mica desconeguda per tots ja que només apareix a un de cada 6000 naixements, pel que rep molts pocs recursos per a la seva investigació.

Aquesta ha estat la motivació que Torclum faci aquesta col·laboració amb AME (Asociación Microtia España) posant a la venda una ampolla
d'oli d'oliva verge extra PREMIUM de mig litre, on tots els seus beneficis aniran destinats a la recerca d'aquesta malaltia denominada rara i minoritària, però que alhora és molt necessària per aconseguir una qualitat de vida digne com qualsevol altre. Aquesta ampolla es posarà en breu a la venda i es podrà trobar en diferents establiments d'arreu de Catalunya, entre els quals els adherits a Terra i Taula. També es podrà adquirir directament a la seva web www.torclum.com.

Per altra banda, s’ha organitzat un tast solidari per aquest proper 15 de maig de 2015 a les 20h al Centre Cívic Cinema Iris de Calafell Platja. L'acte comptarà amb la presència de la presidenta de la Asociación Microtia España ( AME ) Àgata Gelabertó, que donarà més detall sobre què és la microtia. Seguidament en Jordi Pascual de l’oli d’oliva Torclum, farà un petit tast de diferents olis i per finalitzar l’acte, els cuiners del col·lectiu Terra i Taula han preparat unes degustacions utilitzant l’oli d’oliva Ona protagonista d’aquest esdeveniment:
Sopa freda de tomàquet i oli de romaní Torclum. Josep Pascual ( Restaurant Ull de Llebre – La Bisbal del Penedès )
Oleo galetes d`oli d`oliva Torclum i garrofa. David Vernet ( Restaurant Vell Papiol – Calafell Platja )
Cake de cítrics i oli d’oliva Torclum. Oriol Rossell ( L’Obrador – El Vendrell )
Ravioli transparent d`almadroc i Torclum. Jordi Guillem ( Restaurant Lo Mam – Segur de Calafell )

Les degustacions aniran acompanyades per vins del col·lectiu. El preu serà de 5 euros i el 100% de la recaptació serà dedicat a la investigació sobre aquesta malaltia

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article