20 comerços d'Olot s'adhereixen a la moneda social RES


El proper divendres 1 de maig la moneda RES dóna el tret de sortida a Olot. Dins del marc de la Fira de Primavera de l'1 de maig, la moneda serà accessible als consumidors de més d'una vintena de comerços on ja es pot pagar amb aquesta moneda social. El RES és la moneda que s’utilitza dins l’agrupació RES, un grup de petites i mitjanes empreses locals, que  prioritzen les compres entre elles i, a més, permet que el consumidor pugui accedir a promocions exclusives. L’objectiu principal del RES és incentivar les compres al comerç local de proximitat.

El RES és una moneda alternativa que dóna més poder adquisitiu al consumidor particular i que incentiva el comerç local. A partir d'ara ja serà una realitat a la ciutat d'Olot. S'està treballant en la iniciativa des del març passat i ja hi ha 20 comerços olotins que s'hi han adherit. A partir del dia 1 de maig, s'activarà el sistema RES per a 20 comerços de la ciutat i a més RES serà present a un estand del Firal d'Olot on tots els interessats podran trobar informació del que significa el sistema RES i adquirir una targeta RES ja recarregada amb 15 o 30 RES.

El sistema funciona així: El  consumidor  particular  utilitza  una targeta  de  prepagament  que  es  carrega  amb euros i, automàticament, obté un 50% més de RES. Per exemple, 100 euros es converteixen en 150 RES, d'aquesta manera el consumidor tindrà més capacitat adquisitiva si compra als comerços adherits a la moneda alternativa. Alhora, les empreses adherides al sistema reben més clients i així augmenten el volum de vendes i de negoci. Entre un 3% i un 5% més.

Tots els comerços que s'han adherit al sistema RES es poden localitzar al web www.res.cat o bé a l'aplicació mòbil per Android i/o iPhone.

El sistema RES ja porta 3 anys implantat a Girona i Figueres, on compta amb més de 350 negocis (sempre pimes i autònoms) que l'accepten com a mitjà de pagament. L'any passat va moure més de 3 milions d'€/RES en compra-vendes, el doble que fa dos anys.

El sistema és una iniciativa nascuda a Bèlgica on ja fa més de 18 anys que funciona i que compta amb més de 5.000 empreses adherides i uns 100.000 usuaris.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article