Oberta subhasta d’art online a favor de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica


www.artsolidari.cat és la plataforma habilitada on a partir d'avui comença la subhasta d'obres d'art online a favor de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. La iniciativa finalitzarà el 12 de maig, Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, amb la subhasta presencial que tindrà lloc a les 18 hores a La Pedrera (Barcelona). A la plataforma virtual es podrà licitar per les diferents obres, visualitzar el catàleg i actuacions així com fer diverses donacions a la causa.

La subhasta organitzada per la Fundació d'Afectats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (Fundació FF), amb la col·laboració de la pintora i promotora de la iniciativa, Montse Santó, té l'objectiu de promoure la conscienciació social de la problemàtica de la FM i SFC en la societat; obtenir fons per col·laborar en la realització de projectes de recerca en FM i SFC i posar de manifest la necessitat d'investigar sobre aquestes malalties i el poc finançament públic que reben.
Es subhastaran al voltant de 60 obres entre escultures, quadres, llibres i artesania, entre d'altres, obres donades de manera desinteressada pels artistes, alguns dels quals assistiran a l'acte. Xavier Mariscal, Mariona Millà, Perico Pastor i Ana Ibañez en l'àmbit de la pintura o Miguel Ángel Revilla i Martí Gironell, com a escriptors,  són alguns dels artistes que s'han volgut solidaritzar amb la causa donant alguna de les seves obres.
Projectes als quals anirà destinat l'import de la subhasta:
➢ FIBROMIÀLGIA: Immortalizació de les línies cel·lulars de 100 pacients mitjançant l'obtenció de línies cel·lulars limfoblastoides
➢ SÍNDROME DE FATIGA CRÒNICA: Caracterització immunològica de la Síndrome de Fatiga Crònica/Encefalomielitis Miálgica (SFC/EM): Estudi multicèntric de tres cohorts internacionals.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article