Llibres nous per compartir dipositats a 22 racons de Tarragona ciutat


El col·lectiu La iMAGInada ha sembrat la ciutat de Tarragona de capses de llibres nous, amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi. El projecte, presentat ahir dimarts, compta amb la col·laboració d'Arola Editors i pretén fer més assequible el consum de llibres com a contrapunt del dia en què es venen més llibres de l'any. L'única recomanació que trobaran els ciutadans a l'exterior de les caixes de llibres: 'Cuida'm, gaudeix-me i, sobretot, intercanvia'm'

El projecte 'Biblioteca iMAGInaria' preveu la col·locació de 22 capses plenes de llibres nous de tot tipus (teatre, poesia, novel·la, guies...), cedits per Arola Editors, S. L. que col·labora en aquest projecte. El llibres contenen tres instruccions: cuida'm, gaudeix-me i, sobretot, intercanvia'm.
Amb aquesta acció el col·lectiu la iMAGInada vol sembrar la llavor de l'intercanvi de llibres convidant a les persones a gaudir-los a l’espai púbic o a casa seva i posteriorment intercanviar-los per un de seu. La recomanació ve acompanyada d'un mapa amb les 22 ubicacions.

Els promotors de la idea consideren que la cultura ha de deixar de ser només un bé de consum i ha de passar a convertir Tarragona en un generador cultural on els protagonistes siguin les persones que viuen la ciutat i el carrer. La reivindicació d'una Tarragona culturalment activa ve acompanyada un detall més que s'afegeix a la proposta: Els autors dels llibres “alliberats” són d’autors del territori.

El col·lectiu La iMAGInada és una associació sociocultural formada per un grup de joves amb un bagatge personal divers, però amb una inquietud comuna: crear una proposta alternativa durant les festes populars de Tarragona ciutat. Busca col·laborar i, alhora, promoure un espai públic d’intercanvi participatiu, dinàmic i autogestionat, gràcies a la difusió d'artistes i moviments locals.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Xesca Gomila
1.

Bon dia,

Per si vos interessa...

Xesca

  • 0
  • 0

Comenta aquest article