Fairphone i Phonebloks, la responsabilitat també té el seu espai en el sector de la telefonia mòbil


Tot i no tenir estand al Mobile World Congress (MWC), que se celebra aquests dies a Barcelona, si que alguns dels membres dels projectes  Fairphone i Phoneblocks han passat pel certamen i han estat aquests dies informant sobre les darreres novetats en qüestions que els preocupen com l'equitat en la cadena de subministrament, la durabilitat dels dispositius i la temàtica relacionada amb la seguretat, la privacitat i les plataformes de programari obertes.
L'alternativa en l'oferta de productes electrònics és una realitat gràcies a aquestes iniciatives apleguen al seu darrere gent compromesa amb la lluita contra els conflictes armats per l'extracció de minerals al Congo o la defensa de l'eficiència i l'equitat que hi ha d'haver al darrera dels telèfons intel·ligents.

Fairphone és un telèfon eficient i senzill d'usar, té pantalla tàctil de 4.3 polzades, 16 GB de memòria, desenvolupat a través d'Android 4.2 per 325 € , però a més és ètic i ecològic. Al darrere, un equip d'enginyers holandesos que busca alternatives als metalls preciosos que estan devastant la República Democràtica del Congo, per les lluites armades i territorials que s'hi generen.
Phonebloks, per la seva banda, ofereix una solució per contrarestar l'obsolescència programada: el telèfon modular. Sovint, quan un telèfon cau, s'ha de canviar, i es substitueix l'aparell per un de nou. Phoneblocks considera que cada part s'ha de poder substituir (memòria, càmera, teclat, pantalla...) i per tant, reparar per separat.  La iniciativa també permet personalitzar fins a l'infinit cada telèfon: més memòria, un zoom més potent a la càmera, un altaveu de qualitat per compartir xats si és el cas... Tot i ser aquest un projecte en el que es treballa des de 2013, durant el MWC d'enguany ja s'ha mostrat els primers passos en la seva materialització a través del fabricant Yezz.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article