Som Energia reinventa les inversions en renovables


La cooperativa presenta un nou model d'inversió basat en el retorn energètic en lloc del retorn financer. Aquest dissabte 21 de febrer, coincidint amb la trobada anual de grups locals, la cooperativa Som Energia ha presentat a Girona la "Generation kWh", una nova opció per invertir en projectes de producció d'electricitat que busca oferir una alternativa col·lectiva a la retirada d'incentius als projectes renovables i superar les últimes barreres establertes a l'autoproducció individual d'energia.

La iniciativa, que va dirigida a totes aquelles persones que comparteixin la inquietud de generar la seva pròpia energia renovable i canviar el model energètic actual, es presenta a través d'un nou portal a internet on realitzar la inscripció prèvia a l'obertura de les inversions i que ja es troba disponible.

El funcionament és senzill i consta de tres fases ben diferenciades. A l'inici, cada participant decideix la quantitat de diners que vol invertir, que pot anar des de 100 euros fins a 2.000 euros o més, en funció de l'electricitat que utilitza anualment. A continuació i amb la suma de les inversions, s'impulsen nous projectes d'energies renovables de diverses tecnologies com la fotovoltaica, l'eòlica i la minihidràulica. En tercer lloc i durant 25 anys, a cada inversor li pertoca una quantitat de l'energia produïda proporcionalment a l'aportació realitzada, traduint-se això en un estalvi a la factura elèctrica.

Per exemple, en una llar tipus on anualment s'utilitzin 2.500 kWh d'electricitat i vulguin autoproduir-ne el 100% podran fer-ho invertint ara 1.600 euros. D'aquesta manera, tindran un estalvi econòmic a la seva factura durant 25 anys, període dins del qual recuperaran la seva inversió i contribuiran a la generació de nous projectes d'energia renovable.

Som Energia, la cooperativa d'energia verda amb seu a Girona i constituïda el 2010, supera ja els 18.000 socis i sòcies d'arreu de l'Estat Espanyol. Actualment dóna servei d'electricitat a més de 22.000 llars i té previst superar els 15 milions d'euros en facturació aquest 2015. Al blog de la cooperativa es pot veure el resum dels moments més destacats i també el creixement que ha experimentat Som Energia durant l'any 2014.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article