El Consell de les Persones Consumidores se suma al rebuig per la indemnització del Projecte Castor


El Consell de les Persones Consumidores —ens que aplega més d’una trentena d’entitats i d'associacions de defensa dels consumidors a Catalunya— ha aprovat un manifest on vol fer públic el seu “recolzament a les iniciatives que està duent a terme el Govern de la Generalitat” en contra la decisió del Govern estatal d’indemnitzar amb 1.350 milions d’euros els promotors del projecte Castor, i de repercutir aquesta indemnització en la factura que paguen els consumidors.

En aquest manifest, el Consell de les Persones Consumidores “valora molt negativament” la indemnització aprovada pel Govern de Madrid a través del Reial Decret Llei 13/2014, en favor dels promotors del magatzem de gas Castor, i la decisió de repercutir aquesta quantitat en la tarifa del gas. En aquest sentit, l’ens “encoratja al Govern de la Generalitat a seguit lluitant per tal d’impedir l’execució d’aquest Reial Decret-Llei”.

Des que el govern de Madrid va anunciar l’octubre passat la decisió d’indemnitzar els promotors del projecte Castor, les actuacions de la Generalitat s’han concretat en:

·         Adreçar una petició a la Comissió Europea per a que analitzi si la indemnització als promotors del magatzem de gas Castor aprovada per l’Estat espanyol, vulnera la normativa europea en matèria d’ajuts d’Estat.
·         El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, demanat formalment al president d’Enagás que s’abstingui d’exercir dret de cobrament i que, per tant, no es repercuteixi aquest cost en els usuaris.
·         El Govern català ha presentat un recurs d’inconstitucionalitat contra aquest Reial Decret llei, que el Tribunal Constitucional ja ha admès a tràmit.

El Consell està integrat  per 33 entitats i associacions: CUS, Salut, Consum i Alimentació; Associació Catalana de l'Hemofília; Associació de consumidors de la província de Barcelona (ACPB); Associació Intercomarcal de Consumidors i Usuaris de Catalunya; Associació Tarraco de Protecció als Consumidors i Usuaris de la província de Tarragona; Associació Catalana de Màster en Ciències del Consum; Consell Alimentari de la Mediterrània (CAM); Consum Rebel - Associació de Joves Consumidors de Catalunya; Cooperativa "El Brot, cultiu de productes biològics i d'ús casolà";  L'OCUC;  Associació d'Impositors de bancs i caixes d'estalvi de Catalunya (AICEC); Federació Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Catalunya (UNAE); Reial Automòbil Club de Catalunya; Salut Mental de Sabadell. Associació de familiars dels malalts; ABACUS, Societat Cooperativa Catalana Limitada;  Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Barcelona; Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Lleida;  Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Tortosa; Unió de Consumidors de Catalunya (UCC); Federació de Cooperatives de Consumidors de Catalunya; Asociación de Consumidores y Usuarios (REBACAMP); Telespectadors associats de Catalunya;  Consum Català;  Alternatives al Consum-ACRAC;  Associació en Defensa del Consumidors i l'Usuari de Cornellà;  Consum Social Català;  Centre de Recerca i Informació en Consum-CRIC;  Associació per a la informació als Consumidors;  Associació de Consumidors i Usuaris del Transport Aeri i Viatges Combinats;  Associació de Consumidors i Usuaris en Acció de Catalunya- FACUA;  As. Cat del Càncer-As. Us. De la Sanitat-Càncer;  As. El Defensor de l'Estudiant i  l’Associació- Unió d'Us. Bancaris de Canovelles.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article