Imartec Energia instal·la la planta de biomassa més gran de la Catalunya Central


L’empresa emergent de Lleida Imartec Energia ha instal·lat la planta de biomassa per a ús industrial més gran de la Catalunya Central. Es tracta de la caldera de biomassa de la productora d’aperitius de Berga Liven Snacks, que tindrà capacitat per a cremar 5.000 tones d’estella forestal a l’any i evitar l’emissió de 2.500 tones de diòxid de carboni.

És un dels últims projectes d’Imartec Energia, una de les 15 empreses que formen part de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat a Lleida. Es dedica a la instal·lació i implantació tecnològica de calderes de biomassa, al seu manteniment i al subministrament de fusta, tant per al sector primari, per a ús industrial, hotels o residències de gent gran, entre d’altres.

La companyia va ser fundada a finals del 2011 per dos socis. L’any següent va facturar 160.000 euros i el 2014 va arribar als 1,8 milions d’euros. Segons el director tècnic d’Imartec Energia, Marc Saló, “la biomassa tindrà un paper molt important al sector industrial, perquè els combustibles fòssils s’han encarit molt els darrers anys”. Les calderes de biomassa, assegura Saló, “suposen una bona oportunitat per a l’empresa, des d’un punt de vista ecològic però també pel cost: permeten un 50% d’estalvi respecte el cost d’altres sistemes energètics i redueix les emissions de diòxid de carboni”.

La companyia, que actualment compta amb un equip de 8 treballadors, comercialitza els seus productes a Catalunya i al nord de l’Estat espanyol, i ja tenen oberts projectes a Portugal. A curt termini treballen per introduir-se al mercat sud-americà.

Més informació ACCIÓ

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article