La lluita contra el malbaratament també té la seva aplicació a Internet


Es diu Optimiam i serveix com a eina als consumidors que busquen bones ofertes per la zona on viuen i, alhora, col·laborar en la lluita contra el malbaratament d'aliments. Es tracta d'una aplicació que geolocalitza els articles frescos sense vendre o excedents que tenen els comerços del barri on viuen. De moment està funcionant al districte cinquè de París i els usuaris tenen informació en aquest sentit de les 8 botigues que fins ara s'han associat a la iniciativa.

Fa només un any que funciona però els usuaris s'hi han avesat ràpidament. D'entre els excedents que proposen els comerços associats el consumidor pot triar entre amanides, entrepans, pastissos i d'altres aliments a preu de ganga que ofereixen els establiments abans de retirar-los de la venda. L'aplicació és gratuïta per als consumidors i les botigues han de pagar una quota mensual  per a publicar els seus anuncis que oscil·la entre 20 i 100 euros. El comerciant cada dia penja el llistat d'aliments que pot oferir en aquestes condicions.

En definitiva, un sistema basat en el win-win que combina l'eficiència econòmica i l'aprofitament de recursos, la reducció de residus, a més d'afavorir el comerç de barri i estimular l'economia local.

L'aplicació va ser guardonada amb els premis E-Food, un concurs que té com a objectiu donar suport a les empreses joves en fase de creixement. Amb l'èxit assolit per la iniciativa, el concepte aviat s'ampliarà al sisè districte de París on una dotzena de comerciants ja han proposat ser-ne socis.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article