Nou servei de suport psicològic per a persones en risc d'exclusió social


La Fundació Ser.Gi i Psicoacció, Psicòlegs en Acció, han acordat oferir un servei d’assistència psicològica per a usuaris dels programes de la Fundació que es troben en situacions de risc d’exclusió social i que actualment no disposen de suficients recursos econòmics per afrontar un tractament psicològic en l’àmbit privat.

Ambdues entitats han detectat que en els darrers anys les situacions d'atur, pobresa, pèrdua d’habitatge, o el procés migratori, són situacions generadores de vulnerabilitat emocional i que sovint porten associades trastorns com l'estrès, depressió, ansietat, etc. Aquestes situacions sovint requereixen una atenció psicològica, que els serveis públics de salut tenen dificultats en atendre. A més la majoria d'afectats no disposen de prou recursos econòmics per rebre una atenció psicològica en l’àmbit privat.

Per aquests motius Psicòlegs en Acció i la Fundació Ser.Gi han acordat oferir un servei que intenti cobrir aquesta mancança, adaptant-lo a les possibilitats econòmiques de l'usuari. Mitjançant aquest acord la Fundació derivarà a l'equip de Psicoacció els usuaris que consideri i aquesta entitat en farà la diagnosi i el tractament oportú.

Psicòlegs en Acció és un equip de professionals de les comarques gironines sensibilitzats amb les necessitats de suport i assistència psicològica de diversos col·lectius en risc d’exclusió social i que ofereix ajuda psicoterapèutica en condicions assequibles a les persones que no disposen de suficients recursos econòmics.

La Fundació Ser.Gi és una entitat gironina que realitza projectes socioeducatius per millorar la cohesió social i les condicions de vida de les famílies més desafavorides. Molts d’aquests projectes es realitzen en col·laboració amb altres entitats i amb l’administració pública. 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article