Pagesos i Diputació de Barcelona acorden potenciar els productes agraris de proximitat


Unió de Pagesos i la Diputació de Barcelona han signat un conveni per al desenvolupament dels projectes Canals curts de comercialització i els productes agroalimentaris, per a l’elaboració d’un estudi sobre productes de proximitat; Terra Pagesa, d’eines innovadores en el marc de la comercialització dels productes agroalimentaris, i Vida, terra i arrels, per fomentar la participació de la gent gran en el món rural mitjançant la seva transmissió de coneixements a les escoles de primària.

El coordinador nacional d’Unió de Pagesos va expressar el seu agraïment al “suport de la Diputació de Barcelona per poder endegar projectes que beneficien la pagesia i el territori de les comarques de Barcelona”, i va valorar “l’aposta d’aquesta institució per permetre tirar endavant actuacions a favor del món agrari”. El president de la Diputació de Barcelona, per la seva banda, es va mostrar “satisfet de continuar col·laborant amb el sindicat majoritari del camp català” amb convenis que donen suport als que s’ocupen de la terra.

El projecte Canals curts de comercialització i de productes agroalimentaris preveu l’elaboració d’un estudi centrat en el producte agroalimentari de proximitat i que es distribueix a través de les cadenes curtes de comercialització.

Terra Pagesa és una iniciativa d’Unió de Pagesos que identifica els productes agraris que provenen directament de les explotacions catalanes amb el valor afegit de la proximitat i qualitat. El projecte inclou la formació d’agents dinamitzadors, a més d’un pla per donar-lo a conèixer al sector productor i consumidor.

Pel que fa al projecte Vida, terra i arrels, aquest inclou diferents activitats per al foment de  l’envelliment actiu de la gent gran del món rural. L’objectiu per a la seva implantació és difondre’l a través de les assemblees comarcals d’Unió de Pagesos de les comarques de Barcelona, seleccionar les escoles que hi participaran i presentar-ne el projecte.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article