Més de 2 milions d'àpats gràcies a la recuperació d'aliments no aptes per a la venda


El Programa de Microdonacions de la cadena de supermercats Caprabo ha assolit més de 2 milions d’àpats pels bancs d’aliments. El projecte iniciat fa tres anys,  és pioner i permet una segona oportunitat als aliments que no són aptes per a la venda però sí per al seu consum.

El Programa de Microdonacions que la cadena de supermercats Caprabo desenvolupa amb els Bancs d’Aliments s’ha traduït en més de 2 milions d’àpats en l’últim any.
La cadena lliura  a la xarxa d’entitats dels bancs d’aliments aquells productes que deixen de ser aptes per a la venda però que són aptes per al consum, diàriament, des dels seus 364 supermercats. D’aquesta manera s'aprofita al màxim els aliments i, per tant, més persones en situació de dificultat se'n poden beneficiar. La iniciativa aprofita aliments que s'han  de retirar de la venda, que han patit  ruptures, bonys, o bé que s'acosten a la data de caducitat... per exemple, però que són aptes per al consum.
El projecte inclou la interacció amb els Bancs d’Aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i més de 250 entitats socials que es troben a la xarxa d’entitats registrades i col·laboradores dels Bancs d’Aliments.

El projecte assumeix relleu gràcies l'aprofitament d’aliments amb un sistema de lliurament ràpid i garantit. Els aliments són recollits directament per entitats beneficiàries de Bancs d’Aliments en els mateix supermercat, per tant, no és necessari enviar-los al magatzem central dels Bancs. D’aquesta manera es redueix el temps i es facilita el seu consum immediat. Aquesta línia de treball permet, a més d’aprofitar els aliments, reduir residus, el que suposa una gestió més responsable dels aliments. La iniciativa crea una cadena de solidaritat alimentària establint un pont entre
els aliments, les necessitats socials i la distribució dels productes a petita escala.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article