Un documental mostrarà les alternatives als grans circuits turístics de Barcelona


El documental 'T-BCN' pretén mostrar els avantatges d'apostar per un turisme pur, d'essència, que contrarresti el turisme massificat al que es veu sotmesa la ciutat comtal. El projecte s'ha gravat entre la darrera setmana de juliol i la primera d'agost i el porten a terme un grup de joves sota la direcció d'Adrià Lorca, un igualadí que fa dos anys va idear-ne el guió. Com a alternativa proposa nous espais per visitar no tan coneguts, cares famoses que els recomanen i el desig d'ajudar a organitzar el turista de manera que l'activitat que tan beneficia la ciutat s'integri i deixi de ser massificada.

Lorca ens explica com va sorgir la idea. Per la seves activitats sovint visita Barcelona i cada vegada veu com el turisme s'incrementa més i més, un fenomen que considera bo per la ciutat però que, d'altra banda, fa que els veïns de la ciutat se sentin incòmodes degut a la massificació de turistes en determinats punts. L'alternativa que proposa el film és la distribució entre més espais d'interès. 'Llocs que  moltíssima gent desconeix, llocs on poder desconnectar d'aquesta massificació, on poder relaxar-se i on poder gaudir de la pròpia essència de la ciutat'. El director de 'T-BCN' remarca que no es coneix Barcelona 'per com és sinó per com ven, però això ja són causes econòmiques on no ens hi volem posar'.

D'entre els espais recomanats hi ha diversos parcs com el de Poblenou, el Mirador de Poble Sec, el Parc de l'Espanya Industrial, el de Can Rigal, del Guinardó, el Pegaso o els jardins d'Elx i de Ca n'Altamira. També destaca espais tancats com el mirador de Colom, les piscines municipals de Montjuïc o el museu Egipci de la ciutat. Jordi Banacolocha, M. Pau Huguet, Sònia Papell, Joan Valentí o Marina Rossell són alguns dels personatges que participen en el documental compartint la seva vinculació particular amb la ciutat de Barcelona.

El projecte, de moment s'ha finançat amb un sorteig de dues entrades per Port Aventura. A partir d'ara, els diners que necessiten aquest grup de joves, uns 500€, els intentaran captar a través de crowdfounding a la web totsuma.cat, aquest n'és l'enllaç: http://www.totsuma.cat/projecte/1202/t-bcn-descobreix-lessencia-de-la-ciutat-comtal  

El documental es presentarà el 20 de setembre, al Mobile World Center de Barcelona a les 18h.

Més informació:

https://www.facebook.com/TBCN2014
Twitter: @tbcn2014
Instagram: @tbcn2014

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article