Viasona supera les 50.000 cançons indexades


Prop de 100.000 usuaris únics mensuals el consoliden com el portal líder de la música en català. Aquest setembre Viasona celebrarà els seus quatre anys amb l'expectativa acomplerta de ser el portal de referència de la música en català. El portal va néixer amb la vocació de ser la gran enciclopèdia de la música en la nostra llengua a Internet i amb aquesta finalitat ja ha indexat més de 50.000 cançons de més de 6.000 àlbums i gairebé 3.000 grups que han cantat i canten en català. El resultat és, doncs, un web que recull bona part de la producció musical en català feta en el darrer mig segle (des de l'any 1961).

Les xifres i l'audiència avalen aquesta consolidació. Des del seu naixement, l'audiència de Viasona no ha parat de créixer, situant-se els darrers mesos en més de 140.000 visitants mensuals (amb una mitjana de prop de 100.000 usuaris únics mensuals). Per Joan Camp, responsable de Tirabol Produccions, empresa responsable del portal, Viasona "és el resultat de la intensa feina feta durant aquests quatre anys. La tasca, però, no acaba aquí i serem constants i perseverants perquè Viasona no quedi desfasat arran de la prolífera producció musical del país". Per això, el moment actual i la bona acollida del web fan que els seus impulsors es plantegin nous reptes de cara a la tardor. "Els nous reptes passen per dotar Viasona de més contingut, no lligat únicament a la introducció de noves lletres", avança Joan Camp.

Viasona, més que una enciclopèdia de lletres en català

Viasona és una iniciativa inèdita i totalment privada que ha recopilat fins un 50% de material inèdit a la xarxa i l'ha digitalitzat. Aquest patrimoni musical permet als usuaris consultar tota mena de dades: la producció d'un artista, el catàleg complet d'una discogràfica, els discos i cançons d'un any concret i, fins i tot, descobrir les cançons que parlen d'una ciutat, un mes de l'any o un nom propi, entre d'altres prestacions. A més, arran de la feina feta en els darrers dos anys, s'ha acumulat més de 4.200 portades, és a dir, dos de cada tres àlbums indexats.

Els usuaris registrats al portal poden fer llistes de cançons preferides, deixar comentaris i puntuar les pàgines dels grups, àlbums i cançons. A més, a través de les grans plataformes musicals (Spotify, iTunes, Grooveshark, YouTube o Amazon) ofereix la possibilitat d'escoltar gratuïtament els grups catalans que tenen presència en aquestes grans xarxes mundials, amb més de 20.000 vídeos i prop de 10.000 àudios.

Viasona, sota el paraigua de Tirabol Produccions -grup responsable també de Racó Català, diari digital líder en la franja juvenil a Internet-, agabella també dades dels àudios i vídeos vinculats a les cançons indexades i més de 400 blogs de la sonosfera catalana. És per aquest motiu que la nova etapa de creixement del portal se centrarà en nous continguts.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article