La CE presenta a Lleida una campanya per promoure l'ocupació dels joves arreu de la UE


El punt d'informació ciutadana Europe Direct estrena nova ubicació a La Paeria. La Comissió Europea presentarà aquest dimarts 22 d'abril la campanya 'Joventut en Moviment', l'acte tindrà lloc durant la Fira de Formació i Treball de Lleida. Es tracta d'una campanya d'abast europeu que arriba per primer cop a Catalunya per informar els joves sobre les oportunitats de formació i treball a la UE.

El centre d'informació sobre la Unió Europea Europe Direct Lleida és fruit d'una col·laboració de la Comissió Europea amb l'Ajuntament de Lleida. La nova ubicació del centre -carrer Major, 31 bis de Lleida- permetrà un impuls a la seva tasca. En aquest sentit, la centralitat de l’espai i l’accessibilitat per a la ciutadania permetran una millor difusió de la informació de la Unió Europea, de la legislació europea, de les seves polítiques i del foment del debat actiu de la ciutadania amb les institucions, tasques que té encomanades.

“Joventut en Moviment”, estarà present a la Fira de Formació i Treball de Lleida amb un estand instal·lat per la Comissió Europea entre el 24 i 26 d’abril. És una campanya de caràcter informatiu i participatiu sobre el treball, la formació, programes de joventut i d’emprenedoria dirigit a tots els joves interessats en conèixer les oportunitats que la Unió Europea ofereix per estudiar, formar-se i treballar en un altre país.

Aquesta iniciativa està destinada a impulsar el potencial de la joventut a Europa, en un moment en què la crisi, l’alt nivell d’atur juvenil i unes taxes d’abandonament escolar massa elevades requereixen oferir fórmules que permetin una adequada capacitació per afavorir la incorporació dels joves en el mercat de treball.

D’aquesta manera, la  Comissió Europea pren el lideratge en el suport a les polítiques d’afavoriment de la creació de treball i la incorporació de joves al món de treball: iniciatives com el meu primer treball Eures, la Garantia Juvenil, els programes de formació i mobilitat juvenil són clars exemples d’aquesta política.

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article