L'oli d'oliva protagonista de la segona edició de 'Tasta el Baix Penedès'


El col·lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès, inicia una nova campanya Tasta el Baix Penedès. La segona edició de la campanya va vinculada a  l’Oli d’Oliva d’Arbequina Verge Extra de Torclum produït per Jordi Pascual. Fins al diumenge 6 d'abril el cuiners del col.lectiu proposen plats on l'oli és el protagonista.

La valoració de la primera campanya amb Calçot del Montmell ha esta molt positiva pel que els promotors han decidit fer una segona edició.
Aquesta vegada 'Tasta el Baix Penedès' proposa l’Oli d’Oliva d’Arbequina Verge Extra de Torclum produït per Jordi Pascual com a protagonista.
Torclum és una petita empresa familiar agrària situada al municipi de la Bisbal del Penedès que treballa per tal de tancar tot el cercle: des del cultiu, produint les olives, passant per la molturació d’aquestes, elaborant-ne l’oli i finalment comercialitzant el propi producte dins la DOP Siurana, per arribar al consumidor final.
Tasta el Baix Penedès amb Oli d’Oliva Verge Extra Torclum tindrà lloc des del dissabte 29 de març fins el diumenge 6 d’abril. Durant 9 dies els cuiners del col·lectiu proposen unes degustacions en què l’oli forma part del plat com ingredient protagonista. Aquestes degustacions són maridades amb una copa de vi de cadascun dels cellers del nostre col·lectiu. Aquesta degustació més el vi té un preu de 5€ i es podran gaudir durant l’horari de servei als restaurants.
El col.lectiu és ta format pels cuiners: Jordi Guillem (Lo Mam) - Jordi Martínez (El Bosc) - Josep Pascual (Ull de llebre) - David Vernet (Vell Papiol), el productors:  Joan Martí (Formatgeria Marvall) - Daniel Mercader (El Camp de la Sort) - Jordi Pascual (Olis Torclum), Jaume Solé (Calçot del Montmell) i el viticultors i enòlegs:  Massimo Marchiori (Partida Creus) - Eduard Pié (Sicus) - Enric Roca (Avgvstvs) - Xavier Vidal (Jané Ventura).
Aquesta campanya també serà acompanyada d’una activitat amb el mateix productor Jordi Pascual, es farà una sessió didàctica per tal d’acostar al consumidor final aquest producte tant important en la nostra cuina i dieta mediterrània. Per aquesta raó s’ha organitzat un activitat en què es farà una petita introducció al producte esvaint dubtes sobre la seva elaboració, producció i etiquetatge. A continuació, es farà un tast a cegues d’olis amb un valor afegit i de 4 varietats diferents que podem trobar a Catalunya i que ens ajudaran a posar en valor l’origen d’aquest producte de casa nostra però també de la resta del país: Arbequina (l' oliva de la comarca i varietat única de la DOP Siurana), Empeltre (Sud de Tarragona), Argudell (Empordà) i una altre d’origen grec.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article